Associate degree-student Chiel van Gerwen krijgt bijzondere vermelding van minister Van Engelshoven

Nieuws - 8 november 2018

Chiel van Gerwen, student van de Avans Academie Associate degrees in Den Bosch, heeft tijdens de landelijke Ad-conferentie een bijzondere vermelding gekregen. VNO-NCW MKB Nederland vindt het bijzonder dat hij inmiddels zijn vierde succesvolle onderneming heeft opgezet. Als prijs mag hij aan tafel met de voorzitter van MKB Nederland. Minister van Onderwijs Ingrid van Engelshoven: "De jury is van mening dat het indrukwekkend is wat je in korte tijd hebt bereikt." 

Docent Marijn Mulders: “Chiel is wat we noemen een 'serial-entrepreneur' aan het worden. Dit zijn ondernemers die snel meerdere ondernemingen succesvol opzetten. Chiel is nu met zijn vierde onderneming bezig en ze zijn allen succesvol. Hij geeft aan dat door het volgen van de Ad Ondernemen elk bedrijf een sterke omzet en winstresultaat kent. Een mooier compliment kunnen we als opleiding niet krijgen in mijn optiek.”

16 jaar was Chiel toen hij zijn eerste bedrijf inschreef bij de Kamer van Koophandel. Het meest bekende bedrijf van Chiel is Take & Wash. Dit is een bedrijf dat auto’s wast met nano-technologie zodat ze maandenlang schoon en glimmend blijven. De extraschone ruiten zijn ook nog een bijdrage aan de veiligheid in het verkeer. En als kers op de taart heeft Chiel een systeem ontwikkeld waarmee de dienstverlening ook nog duurzaam is. Binnenkort kost een wasbeurt van een auto met nano-technologie nog maar 3,5 liter water, 1 keer in de zoveel maanden. 

Toptalentprijs

De bijzondere vermelding maakte deel uit van de Toptalentprijs die werd uitgereikt tijdens de landelijke Ad-conferentie die vandaag plaatsvindt in Almere. Winnaar van de prijs is Patrick Nobel, student Ad Machinebouw aan de Hogeschool Arnhem Nijmegen. Daarnaast waren Ascon Dijkstra aan de Ad Ondernemen aan Windesheim Flevoland en Jos Lucas aan de Ad Maintenance & Mechanics aan Rotterdam Academy genomineerd voor de prijs. 

Vandaag vindt de eerste landelijke Ad-conferentie plaats in Almere. Vanuit de Avans Academie Associate degrees en de Associate degrees Academie hebben we hieraan bijgedragen in vorm van workshops en kennissessies. Zo ging directeur van de Associate degrees Academie Roland van der Poel in op de vraag of een Ad zo moet opleiden dat een student meteen klaar is voor de arbeidsmarkt of juist studenten breed moet opleiden. 

Bas Hüsstege en Marc Ruis, beide verbonden aan Avans Hogeschool, gingen in op de positionering van de academies in Den Bosch en Roosendaal. Een andere sessie ging over de samenwerking tussen Avans, HZ University of Applied Sciences, het Koning Willem I College, ROC de Leijgraaf, ROC Tilburg, ROC West-Brabant en Scalda. Er werden praktijkvoorbeelden gegeven van deze samenwerking.