Samenwerking tussen provincie Noord-Brabant en Avans Academie van start

Nieuws - 20 december 2018

De provincie Noord-Brabant en de Ad-opleiding Communicatie van de Avans Academie Associate degrees zijn afgelopen maandag een samenwerkingsverband aangegaan. Voor studiejaar 2018-2019 en 2019-2020 hebben zij uitgesproken dat ze op een constructieve en hechte manier willen samenwerken.

De intentie is om deze samenwerking (als het voor beide partijen goed bevalt) na deze 2 jaar te evalueren met opvolging als doel. De samenwerking is goed voor beide partijen. De provincie helpt studenten om kennis over overheidscommunicatie op te doen. De studenten van de Ad Communicatie werken in opdracht van de provincie aan diverse vraagstukken.

Uitvoering van de samenwerking

Concreet betekent de samenwerking dat de provincie in ieder blok een rol speelt variërend van gastspreker, tot opdrachtgever voor diverse projecten met thema’s als duurzaamheid, interne communicatie en evenementenorganisatie. In het tweede jaar kunnen studenten een stage en later een afstudeerstageopdracht doen bij de provincie. Een win-winsituatie voor beiden.

Volgende stap

Directeur van de Avans Academie Karina Visscher kijkt vol vertrouwen naar de aanstaande samenwerking. En ze benadrukt dat beide partijen elkaar al op een aantal andere vlakken weten te vinden. Zoals de deelname van provinciemedewerker Annelies Cuijpers aan de strategische adviesraad van de Avans Academie en studenten die eerder al projectopdrachten uitvoerden voor de provincie.

Ad-student Jens Daniels: “Ik ben zeer te spreken over mijn leerzame en interessante stage bij de provincie. Het uitvoeren van verschillende taken vanuit verschillende invalshoeken heeft ervoor gezorgd dat ik een stuk wijzer ben geworden van deze stage. Het provinciehuis is een inspirerende omgeving en ik kon het beste uit mezelf halen. Voordat ik bij de provincie begon had ik het idee dat het stoffig was, maar achteraf bleek het los en informeel, waardoor ik me goed op mijn plek voelde.”

Samenwerking zichtbaar

Om de samenwerking zichtbaar te maken komt de overeenkomst met ondertekening van José Voets-Hermsen, hoofd Communicatie bij de provincie Noord-Brabant en Karina Visscher in een lijst te hangen in de ruimte van Connect, het loket dat binnen de Avans Academie onderwijs en bedrijfsleven verbindt.