People & Sustainability, praat met ons mee!

Nieuws - 18 februari 2019

Samen met het Expertisecentrum Sustainable Business organiseren we op dinsdag 16 april een middag over People & Sustainability; de menselijk waarde, het menselijk geluk en over prestaties gerelateerd aan onderwijs en onderzoek.

Binnen het onderwijs van Avans Academie staan talentontwikkeling van de studenten, coaching & begeleiding en kleinschalig onderwijs centraal. Nu al maken we in het onderwijs gebruik van opdrachten uit de praktijk en coachen en begeleiden we onze studenten intensief en individueel. De studenten ervaren daardoor beter ‘wat de mens tot mens maakt’ en hoe ze hun talenten centraal stellen. We willen dat ze het verschil leren maken en daardoor van toegevoegde waarde zijn op de arbeidsmarkt. In ons onderwijsprogramma hebben we het impactvol afstuderen genoemd.

Programma
Sandra Doeze Jager-van Vliet, expert op het gebied van wendbaarheid van medewerkers, leidt het thema in: Wat maakt de mens tot mens? Hoe zorgt de mens voor een duurzame groei voor zichzelf en de relaties met de medemens, de maatschappij en het milieu? En wat is een handige manier om die duurzame groei te onderzoeken? De antwoorden betekenen iets voor het werkveld en het onderwijs, met name op hbo-niveau 5 en 6.

Na de inleiding van Sandra praten we verder in groepjes over onderwerpen die van invloed zijn op, of verband hebben met, het thema, begeleid door moderatoren. U kunt hierbij denken aan talentontwikkeling (Dr. Baars) en een leven lang leren (Dr. Verkoeijen). Na een plenaire terugkoppeling, sluiten we af met een borrel.

Aanmelden
We verwelkomen u graag op dinsdag 16 april van 13.00 tot 17.00 uur. Om alles in goede banen te leiden, willen we u vragen om u aan te melden. De locatie is nog niet definitief, maar de bijeenkomst vindt plaats in de regio Den Bosch. U ontvangt hierover nog aanvullende informatie na aanmelding.