Onze eerste lichting studenten studeert af!

Nieuws - 26 juni 2019

Op donderdag 4 juli ontvangen de eerste 150 studenten van de Avans Academie Associate degrees hun diploma. 2 jaar geleden startten zij bij ons met een nieuwe tweejarige praktijkgerichte hbo-opleiding, de Associate degree (Ad). 

Paul Rüpp (voorzitter van het College van Bestuur van Avans Hogeschool) en Karina Visscher (directeur Avans Academie Associate degrees) spreken de studenten van de Associate degree-opleiding HRM toe en reiken de eerste HRM-diploma's uit. Vervolgens gaat de diploma-uitreiking verder in kleinere setting. Later op de dag volgen de uitreikingen van de Ad-opleidingen Ondernemen, Finance, ICT, Communicatie, Marketing en Business. 

Over de Associate degree
Een Associate degree (Ad) zit qua opleidingsniveau tussen mbo-niveau 4 en hbo-bachelor in. Voor mbo’ers die verder willen leren, maar een hbo-bachelor niet zien zitten, kan de Ad een goed alternatief zijn. En ook bijvoorbeeld voor een havist die liever in de praktijk bezig is dan met theorie. De opleidingen zijn ontwikkeld in een samenwerking tussen hbo, mbo en het bedrijfsleven. Daardoor sluiten de opleidingen ook goed aan op de behoefte van bedrijven in de regio.

Sinds 2017 maken we een flinke groei door. We verwachten 800 tot 1000 nieuwe studenten na de zomervakantie. De eerste lichting studenten gaat nu de arbeidsmarkt op. Een deel van hen kiest ervoor om door te studeren voor een bachelordiploma.