Verlenging samenwerking Avans Academie en Westerduin Talent

Nieuws - 31 oktober 2019

De overgang van ons onderwijs naar de arbeidsmarkt zo succesvol mogelijk laten verlopen én een boost geven aan de bekendheid van de Associate degrees. De Avans Academie en Westerduin Talent werken samen om toekomstige Ad-afgestudeerden een goede start te geven mét een leuke baan. Ons samenwerkingsconvenant is met een jaar verlengd. 

Westerduin Talent is een bureau voor young professionals, gespecialiseerd in het succesvol bemiddelen en begeleiden van jonge talentvolle mensen naar de arbeidsmarkt. De ervaren bemiddelaars kennen de markt. De focus ligt op het zo goed mogelijk matchen van de talenten met de behoefte van bedrijven en instellingen in de regio. Het doel is dat zo veel mogelijk Ad-studenten een baan vinden in 2020.

Meerwaarde voor studenten

De samenwerking heeft meerwaarde voor onze studenten. Bijvoorbeeld voor Wouter. Hij heeft de opleiding Marketing & Communicatie op mbo-niveau 4 gedaan. Na het behalen van zijn diploma is hij begonnen met de bacheloropleiding Commerciële economie. Maar hij ervaarde een gat bij de overstap van mbo naar hbo. 

Hij wilde meer praktijkgericht onderwijs in de zin van meer stage en werken in projecten. Daarom is hij zich gaan oriënteren op een Ad-opleiding. Hij heeft uiteindelijk voor de Ad-opleiding Marketing gekozen omdat het praktijkgericht is en de theorie die je leert in de contactmomenten op school kun je direct toepassen in de praktijk. Ad is volgens hem een mooie brug naar het werkveld. De pluspunten van de opleiding vindt hij dat het praktijkgericht, kleinschalig, informeel en interactief onderwijs is. 

Wouter heeft tijdens zijn opleiding coaching gehad van Westerduin Talent om zo zijn kansen op de arbeidsmarkt te ontdekken. Allereerst had hij een intakegesprek om zo een beter beeld te krijgen van hem als persoon en zijn persoonlijke situatie. Samen zijn ze gaan kijken wat goed bij Wouter past. “Westerduin bestaat uit een leuke groep mensen, die echt de tijd voor je nemen en oprecht geïnteresseerd zijn in jou als persoon.” 

Met de tips van Westerduin heeft hij zelf een baan bij Bovil, een reclamebureau in Eindhoven, gevonden. De begeleiding van Westerduin hielp hem in het sollicitatietraject en daarmee het krijgen van zijn eerste baan. Bij Bovil is hij nu werkzaam in een baan op niveau 5. “Voor mij is deze functie echt een match; een goede leeromgeving voor starters zoals ik. Naast mijn baan bij Bovil ben ik een deeltijdstudie Commerciële economie gestart. Deze ga ik nu eerst afronden en ik wil me altijd blijven ontwikkelen in mijn carrière.”

20 studenten

Westerduin Talent heeft 20 Ad-studenten geholpen in het vinden van een passende baan na hun Ad-opleiding door middel van gericht loopbaanadvies of directe bemiddeling naar een baan. In 2020 helpen we nog meer studenten bij het vinden van werk op niveau 5 door de diensten van Westerduin Talent: loopbaanadvies, carrière-workshops en directe bemiddeling naar een baan.