Avans Academie bezorgt persoonlijk 300 diploma’s

Nieuws - 9 juli 2020

Deze week ontvingen ruim 300 afgestudeerden van Avans Associate degrees Academie hun diploma. En nee, niet in een zaaltje met alle andere afgestudeerden, maar gezellig thuis, en petit comité. Docenten en medewerkers gingen van deur tot deur om alle geslaagden persoonlijk te feliciteren. Een enorme maar superleuke en dankbare klus!

Een paar weken geleden wisten alle studenten al dat er een aangepast programma was voor de diploma-uitreiking. Zo hadden ze ruim de tijd om aan het idee te wennen en wat dingen te regelen voor ons nieuwe plan. Uiteraard was er teleurstelling over het feit dat we het niet samen konden vieren. Maar dat gevoel sloeg al snel om in enthousiasme toen het idee op tafel lag om iedereen persoonlijk te bezoeken.

Het idee
Als afgestudeerde nodig je wat vrienden en familie uit. Dat kan bij je thuis, maar mag bijvoorbeeld ook bij je ouders. Het adres geef je door aan je opleiding. Dan gaan de docenten aan slag met de logistieke operatie. Zorgvuldig plannen zij een route en een tijdspad, zodat ze al hun afgestudeerden kunnen bezoeken en ook nog tijd hebben voor een persoonlijke boodschap. Als kers op de taart wordt elk bezoek gefilmd zodat afgestudeerden het geheel later kunnen terugkijken op een besloten website.

De uitvoering
De uitvoering was nog beter dan het idee zelf. 70 docenten trokken met borrelboxen voor alle afgestudeerden door heel Brabant, Zeeland, Limburg en zelfs België. De planning zat goed in elkaar dus iedereen was op het juiste moment op de juiste plek. De bezoekjes waren bijzonder, warm en soms emotioneel. Stuk voor stuk kleine cadeautjes, ook voor onze docenten.

“Onze afgestudeerden hebben een enorme prestatie geleverd in een moeilijke tijd. Zo fijn dat we op deze manier kunnen laten merken hoe bijzonder dat is.” 

(Noortje de Bruin)

Wat nemen we mee?
Natuurlijk hopen we het volgend jaar weer samen te vieren. Je wilt tenslotte ook de mensen feliciteren met wie je 2 jaar hard gewerkt hebt. En samen een periode afsluiten. Dus ja, volgend jaar weer liefst weer een grote zaal, maar dat persoonlijke dat nemen we mee!