Nieuws 9 juli 2020

De stage van Imani Rike in coronatijd

“Mijn stagebegeleider belde dat ze mijn stage moest cancelen”

Imani, student Ad management, was zo trots op haar stageplek. Ze zou in opdracht van Hutten Catering aan de slag gaan met de personeelsaccreditatie voor Groots met een zachte G. Maar toen kwam corona en gingen de concerten niet door. En Imani’s stage dus ook niet.

Imani: “Ik begon in januari met mijn stage. Mijn stageplek zelf was in het Philips Stadion in Eindhoven. Hutten verzorgt namelijk het culinaire stuk van de Groots met een zachte G-concerten van Guus Meeuwis. Voor dat evenement zou ik me bezig gaan houden met de personeelsaccreditatie en ik zou het draaiboek maken. Daarnaast draaide ik ook gewoon mee op de afdeling Meeting & Events.”

Stage gecanceld

“Ik was zo’n 6 weken aan het werk toen de coronapandemie uitbrak in Nederland. Ik heb eerst nog een week thuisgewerkt, maar toen werden alle evenementen afgelast. Daarna belde mijn stagebegeleider van Hutten dat ze m’n stage moesten cancelen. Er was gewoon geen werk. Dat was wel raar, hoor. En heel jammer. Ik was zo ontzettend trots op mijn werkplek in het Philips Stadion. Dat was wel echt mijn ding. Maar ja, het was niet anders.”

“Ik heb mijn begeleider van school gebeld om te overleggen wat moest doen. En toen bood zij me een stage aan. Zo deed ik mijn afstudeerstage ineens voor de Avans Academie Associate degrees (AAAd). Mijn eigen academie!”

Eigen ervaring

“Ik ondersteunde het team van de opleiding Management. Ze kregen door het coronavirus ook met onverwachte dingen te maken. De voorlichtingen aan bachelorstudenten over doorstromen naar een Associate degree moesten bijvoorbeeld ineens allemaal online. En ook de introductie van de nieuwe studenten voor volgend jaar kan niet op dezelfde manier plaatsvinden. Met die 2 dingen hield ik me bezig. En ik dacht mee over hoe AAAd het contact met alumni kan onderhouden. Daar kwam mijn eigen ervaring als bijna-alumnus natuurlijk goed van pas.”

Geen collega’s

“Het was wel een aparte stage zo. Alle gebouwen van Avans waren al dicht, dus ik heb mijn stage helemaal vanuit huis gedaan. Dan kom je dus nooit samen met je collega’s. Ik heb zelfs niet eens live kennisgemaakt met ze! Gelukkig sprak ik ze wel via Teams. Maar je stelt toch wat minder snel even tussendoor een vraag. Ik heb dus veel meer zelf uitgezocht. Dat was ook wel leerzaam. En ik had toch een beetje een collega thuis. Mijn moeder moest ook thuiswerken, dus we hebben samen een kantoor op zolder gebouwd.”

Baan voor diploma

“Hoewel ik deze stage natuurlijk nooit verwacht had, heeft het me ook weer andere mogelijkheden gegeven. Bij Hutten zou tot 22 juni aan het werk zijn. Met de stage bij AAAd ben ik op 9 juni al afgestudeerd. Doordat ik thuis efficiënter werkte, kon ik naast mijn stage solliciteren. Daardoor had ik al een baan nog voor ik afgestudeerd was!”

“Ik werk nu 3 dagen in de week bij Van Mossel Automotive Groep als directiesecretaresse. Voor ik de opleiding Management ging doen, deed ik namelijk een secretaresseopleiding. Dat ga ik straks combineren met mijn baan bij een evenementenbureau. Daar werkte ik tijdens mijn studie al en daar mag ik blijven. Maar daar kan ik pas weer echt iets doen als we weer evenementen mogen organiseren. De combinatie lijkt me in ieder geval erg leuk. Lekker afwisselend en ik gebruik dan allebei mijn opleidingen!”