Strategische samenwerking Avans Academie en Randstad Groep Nederland

Nieuws - 9 juli 2020

Avans Academie Associate Degrees in Den Bosch en Randstad Groep Nederland gaan samenwerken. Randstad Groep Nederland gaat stage- en afstudeerplaatsen aanbieden voor studenten én als strategisch partner meedenken over de professional van de toekomst.

Avans Academie streeft ernaar om de overgang van onderwijs naar arbeidsmarkt zo succesvol mogelijk te laten verlopen. Daarvoor ontwikkelt de academie haar opleidingen - Associate degrees - continue samen met andere bedrijven. Deze manier van samenwerken zorgt ervoor dat de inhoud van de opleidingen maatschappelijk relevant blijft en dat studenten steeds de juiste competenties hebben om als professional succesvol te zijn op de arbeidsmarkt.

Expertise over ontwikkelingen arbeidsmarkt
Randstad Groep Nederland is een internationale topspeler op het gebied van uitzendwerk, payrolling en HR-diensten. En de grootste HR-dienstverlener ter wereld. De organisatie heeft veel expertise over actuele maatschappelijke, technologische en economische ontwikkelingen binnen alle sectoren van de arbeidsmarkt. Voor Avans Academie is inzicht in deze ontwikkelingen zeer waardevol.

Stage- en afstudeerplaatsen voor studenten
De samenwerking houdt ook in dat Randstad Groep Nederland stage- en afstudeerplaatsen gaat aanbieden binnen hun eigen organisatie voor studenten van Avans Academie Associate degrees. Studenten krijgen zo tijdens hun stage of afstuderen de kans zich te professionaliseren op het gebied van HR-dienstverlening. Randstad Groep Nederland gaat tevens hoogwaardige gastcolleges verzorgen, bijdragen aan onderzoek en casuïstiek en praktijkopdrachten delen met Avans Academie. Hiermee doen studenten extra kennis en vaardigheden op.

De samenwerking werd 24 september bekrachtigd tijdens een feestelijke bijeenkomst bij Randstad Groep Nederland in Eindhoven.