Avans Academie en BDO Accountants & Adviseurs gaan samenwerken

Nieuws - 15 december 2020

Avans Academie Associate Degrees in Den Bosch en BDO Accountants & Adviseurs gaan samenwerken. BDO gaat via Avans stage- en afstudeerplaatsen aanbieden voor studenten én als strategisch partner leveren ze een vakinhoudelijke bijdrage aan het onderwijs.

Avans Academie streeft ernaar om de overgang van onderwijs naar arbeidsmarkt zo succesvol mogelijk te laten verlopen. Daarvoor ontwikkelt de academie haar opleidingen - Associate degrees - continu samen met andere organisaties. Deze manier van samenwerken zorgt ervoor dat de inhoud van de opleidingen maatschappelijk relevant blijft en dat studenten steeds de juiste competenties hebben om als professional succesvol te zijn op de arbeidsmarkt.

Expertise over ontwikkelingen in het vakgebied
BDO is een internationaal opererende accountantsorganisatie en is qua omvang de vijfde accountants- en adviesorganisatie ter wereld. De organisatie heeft veel expertise over actuele ontwikkelingen binnen verschillende sectoren van de financiële wereld. Voor Avans Academie is inzicht in deze ontwikkelingen zeer waardevol.

Stage- en afstudeerplaatsen voor studenten
De samenwerking houdt ook in dat BDO stage- en afstudeerplaatsen gaat aanbieden binnen hun eigen organisatie voor studenten van de opleiding Finance van Avans Academie Associate degrees. Studenten krijgen zo tijdens hun stage of afstuderen de kans zich te professionaliseren op het gebied van Finance en Accountancy. BDO gaat tevens  gastcolleges verzorgen, bijdragen aan de ontwikkeling van onderwijsmateriaal, onderzoek, casuïstiek en praktijkopdrachten delen met Avans Academie. Hiermee doen studenten extra kennis en vaardigheden op.