Bedrijven en instellingen

Wat kan een Ad'er voor u betekenen?

Wat kan een Ad'er voor u betekenen?

  • Hij is praktisch opgeleid en kan direct aan de slag
  • Hij legt verbinding tussen theorie en praktijk
  • Hij spreekt zowel de taal van de werkvloer als van de beleidsmakers
  • Hij heeft 2 jaar gewerkt aan zijn persoonlijke ontwikkeling en staat daarom stevig in zijn schoenen
  • Hij heeft tijdens de opleiding al veel werkervaring opgedaan

Technologische ontwikkeling en verdergaande globalisering leiden tot meer dynamiek op de arbeidsmarkt en stellen nieuwe eisen aan zittende en toekomstige professionals. Functies worden complexer. Daardoor heeft u vaker hoger opgeleide medewerkers nodig, maar niet altijd iemand met een bachelorniveau. De Associate degree (Ad) zit qua niveau tussen mbo 4 en hbo-bachelor in. Het is een tweejarige zelfstandige, praktijkgerichte hbo-opleiding, waarin studenten theoretische kennis verdiepen en praktische vaardigheden uitbreiden.

We ontwikkelen de voltijd-Associate degrees in samenwerking met bedrijven. Zo weten we precies aan welke kennis en vaardigheden behoefte is. Omdat een Ad'er de nieuwste ontwikkelingen kent, is hij al tijdens stages breed inzetbaar en ook na het behalen van zijn diploma. 

Onderwijs in samenwerking met het bedrijfsleven

Door de wisselwerking tussen onderwijs en bedrijfsleven krijgt u een stagiair of afstudeerder die het gewend is om in de praktijk te werken. Het voordeel voor u als werkgever is dat de student operationele taken kan uitvoeren en tegelijkertijd mee kan denken over de strategie. Deze studenten zijn de verbinders tussen doen en denken.

Contact

Heeft u nog vragen? Of heeft u een stageplek, opdracht of vacature voor onze studenten? Mail dan ons praktijkbureau. Wij horen graag van u. 

Samenwerken

Stages en praktijkopdrachten

We zoeken bedrijven waar studenten relevante werkervaring kunnen opdoen. Denk hierbij aan stages en afstuderen. Voor meerdere dagen per week of fulltime, voor een kortere of langere periode.

Daarnaast zijn we op zoek naar interessante praktijkopdrachten, die de studenten op school of bij u in het bedrijf uitvoeren. In ruil daarvoor krijgt u een oplossing voor een probleem of nieuwe inspiratie. Bovendien draagt u bij aan de goede aansluiting tussen onderwijs en arbeidsmarkt. Door deze praktijkgerichte manier van leren en werken is een afgestudeerde student startklaar en zijn de kennis en vaardigheden up-to-date. 

Gastcolleges en bedrijfsbezoeken

Bent u een enthousiaste professional die alle ervaring en expertise graag wil delen met studenten tijdens gastlessen of tijdens een bedrijfsexcursie? Dan gaan we graag met u in gesprek. 

Meepraten over de opleiding

U kunt direct betrokken zijn bij de ontwikkeling van de opleiding. Dan praat u onder andere mee over de competenties die wij van onze studenten vragen. En kunt u dat laten aansluiten op wat u zoekt in een werknemer. We ontwikkelen de Associate degrees samen met het bedrijfsleven. Voor werkgevers betekent het invloed op hoe de werknemer van de toekomst wordt opgeleid. Voor het onderwijs is het belangrijk om een goede verbinding te leggen met de praktijk, zo houden we onze opleidingen up-to-date. 

Interesse?

Heeft u interesse om een samenwerkingsverband met Avans aan te gaan? Mail dan naar connect.avansacademie@avans.nl. Onder andere deze bedrijven gingen u voor:

Werkveld aan het woord

student
Loket.nl

Igor Timmermans, Consultant

“Heel tof om als strategisch partner van de Avans Academie zo ontzettend betrokken te worden bij het klaarstomen van de nieuwe generatie top HR-professionals!”

student
Urban Mobility Systems

Roy van der Heijden, Sales & Business Specialist (ad interim Recruitmentmanager)

‘‘Avans Academie Associate degrees is in staat om het onderwijs en het werkveld dichterbij elkaar te brengen.’’

student
Randstad Groep Nederland (o.a. Randstad, Tempo Team & Yacht)

Sanne Vink, Talent Acquisition Specialist

‘‘Als strategisch partner van Avans AD heb ik een nauwe samenwerking met de opleiding. Praktijkgericht en studenten die in de actie komen. Dat spreekt ons enorm aan!’’ 

Vergelijking onderwijsniveaus

Mbo 4

MBO
Onderwijsniveau 4
4 jaar

Associate degree

HBO
Onderwijsniveau 5
2 jaar

Bachelor

HBO
Onderwijsniveau 6
4 jaar

Onze opleidingen

Built Environment - bekijk hier ons magazine over praktijk/stage.
Bedrijfskunde - bekijk hier ons magazine over praktijk/stage.
Communicatie - bekijk hier ons magazine over praktijk/stage.
Engineering - bekijk hier ons magazine over praktijk/stage.
Finance - bekijk hier ons magazine over praktijk/stage.
Health & Social Work - bekijk hier ons magazine over praktijk/stage.
Human Resource Management - bekijk hier ons magazine over praktijk/stage.
Informatica - bekijk hier ons magazine over de praktijk/stage.
Logistiek - bekijk hier ons magazine over de praktijk/stage.
Management - bekijk hier ons magazine over praktijk/stage.
Marketing - bekijk hier ons magazine over de praktijk/stage.
Ondernemen - lees hier meer over de praktijk/stage.
Zorg & Veiligheid - lees hier meer over de praktijk/stage.

Praktische informatie over samenwerken

Wat is een Associate degree?

Een Associate degree is een tweejarige praktijkgerichte hbo-opleiding. Het opleidingsniveau zit tussen mbo 4 en hbo-bachelor in. 

Wat levert samenwerken met de Avans Academie Associate degree mij als bedrijf of instelling op?

U werkt samen met studenten die waarschijnlijk op een andere manier naar uw bedrijf kijken. Als u een probleem of vraag aan studenten voorlegt, krijgt u misschien een verrassende oplossing waar u zelf misschien nog niet aan had gedacht. Studenten die stage komen lopen, weten van aanpakken en kunnen tegelijkertijd onderzoek voor u doen binnen het bedrijf. Naast de praktische voordelen helpt u ook een nieuwe generatie werknemers aan praktische ervaring. En misschien leidt u ook meteen uw eigen toekomstige medewerkers op.

Wat is het verschil tussen een student van een hbo-bachelor en hbo-Associate degree?

Een Ad-student is praktischer dan een bachelorstudent. Een bachelorstudent kan zelfstandiger werken dan een Ad-student. We hebben een overzicht gemaakt van de verschillen. 

Hoe kan ik een stageplaats aanmelden?

U kunt een stage of opdracht aanmelden via AvansConnect, ons stage- en afstudeerplatform: https://connect.avans.nl/

Of neem contact op met ons praktijkbureau via connect.avansacademie@avans.nl.

Is mijn vraag of opdracht geschikt voor Ad-studenten?

Als u een opdracht of stage bij ons indient, bekijken wij ook of de opdracht past bij een Ad-student. U kunt ook vooraf overleggen over het niveau van de opdracht of stage. Neem hiervoor contact op met ons praktijkbureau via connect.avansacademie@avans.nl 

Wat is de stagevergoeding?

Er is geen vaste stagevergoeding. U bepaalt zelf de hoogte van die vergoeding in overleg met de student. 

Wat zijn de kosten als studenten aan een praktijkopdracht voor mijn bedrijf werken?

Er zijn geen kosten aan verbonden. Voor de studenten is dit een onderdeel van hun onderwijsprogramma. Zij ontvangen hier studiepunten voor. 

Zijn er opleidingen met meerdere uitstroomrichtingen?

Er zijn een paar opleidingen met meerdere uitstroomrichtingen. De Ad Marketing Management kent de richtingen sales en online marketing. De Ad Management kent de uitstroomrichtingen projectmanagement en eventmanagement. De Ad Human Resource Management kent de richtingen HR-officer of arbeidsmarktprofessional.