Nieuws

De 2+2 route: na een Ad doorstuderen aan de bachelor

4 juni 2024

De Associate degree is populair, blijkt uit onderzoek van SEO naar de ontwikkeling van de Associate degree tussen 2018 en 2022. Een van de belangrijkste motivaties van studiekiezers om een Ad te gaan volgen is vanwege de korte duur van de opleiding: twee jaar. Daarnaast wordt als aantrekkelijk ervaren dat studenten de optie hebben om door te stromen naar de hbo-bachelor. Deze doorstroom staat ook wel bekend als de 2+2-route. Maar hoe zit het nou precies met de doorstroom van een Ad naar de bachelor en hoe ervaren studenten deze overstap?

Lees meer

Impact Days 2024: Alleen ga je sneller, samen kom je verder!

22 april 2024

Vorige week vrijdag vond de finaledag plaats van de Impact Days 2024. Na één week lang samenwerken met andere opleidingen in dit interdisciplinaire project, presenteerden de projectgroepen hun eindproducten in de Maaspoort te Den Bosch.

Lees meer

Summer Rous wint Ad talent award 2024!

22 april 2024

Ad communicatiestudent Summer Rous is afgelopen vrijdag uitgeroepen tot één van de twee winnaars van de ‘Ad Talent Awards’ en benoemd tot landelijke ambassadeur van het Associate degree-onderwijs. Dat gebeurde tijdens de drukbezochte ‘Landelijke Ad-dag 2024’, waarvoor Rotterdam Academy de deuren opende in Museumpark Rotterdam.

Lees meer

Afstudeerders Avans doen het goed op arbeidsmarkt

9 april 2024

Opnieuw blijkt uit de HBO-Monitor dat alumni over het algemeen tevreden zijn over hun studie bij Avans Hogeschool. De voormalige studenten zouden in de meeste gevallen voor dezelfde opleiding kiezen. Ook vinden ze na hun studie vaak snel een passende baan. De opleiding bereidt goed voor op de arbeidsmarkt, vinden veel afgestudeerden.

Lees meer

Summer Rous genomineerd als Ad-talent 2024

14 maart 2024

Summer is genomineerd als Ad talent voor de landelijke Ad Talent Awards. Op 19 april 2024 zullen er twee Ad talenten benoemd worden tot nationale ambassadeurs van het Ad-onderwijs. Wij hopen natuurlijk dat dat onze eigen Summer wordt!

Lees meer

In de technische- of bouwsector als vrouw: "Ik vermijd liever de term mannenwereld".

6 maart 2024

In de technische – en bouwsector is de afgelopen jaren het aantal vrouwelijke medewerkers gegroeid. Toch blijft het aantal vrouwen in deze sector nog steeds flink in de minderheid en dat is zonde, vinden Anouk(links) en Dianta (rechts). Wil je weten wat Anouk & Dianta leuk vinden aan hun sector en hoe zij het ervaren om als vrouw in de minderheid te zijn binnen hun sector? Lees dan verder.

Lees meer

'Boekenclub: Samen kletsen over een boek is net zo leuk als over een Netflix-serie'

31 januari 2024

Als je een gemiddelde scholier vraagt wat zij liever doen: lezen, Netflix of Tiktokken? Dan kun je het antwoord waarschijnlijk al raden. Er wordt steeds minder gelezen en dat heeft negative effecten op de leesvaardigheid. Romy Wiegers, docente Communicatie bij Avans Academie Associate Degrees startte een boekenclub voor studenten die meer willen lezen. Jamie Goelema, student Ad (Associate degree) communicatie, vertelde ons hoe zij de boekenclub ervaart en wat haar beste leestips zijn.

Lees meer

Bubbels voor Avans: opnieuw op 1

10 oktober 2023

In de zojuist verschenen Keuzegids hbo 2024 behoudt Avans Hogeschool de eerste plaats onder de grote hogescholen. Die positie heeft de hogeschool nu voor de negende keer op rij. 16 Avansopleidingen krijgen het predicaat 'topopleiding'. Vanaf dit jaar krijgen veel nieuwe studenten bij Avans een studieroute die meer flexibiliteit biedt en daardoor nog beter past bij hun persoonlijke leerwensen. Ook de samenwerking met de beroepspraktijk neemt toe, net als de aandacht voor studentenwelzijn en studiebegeleiding.

Lees meer

Keuzedeel Voorbereiding hbo

9 oktober 2023

Avans Academie biedt sinds het schooljaar 2023-2024 de mogelijkheid aan mbo-studenten om deel te nemen aan het Keuzedeel Voorbereiding hbo.

Lees meer

Met nieuwe opleiding Zorg & Veiligheid heeft Avans landelijke primeur

26 september 2023

Avans is sinds dit studiejaar in Den Bosch een nieuwe Associate degree (Ad)-opleiding rijker: Zorg & Veiligheid. De studenten worden opgeleid tot professionals die met mensen met complexe problematiek gaan werken waarbij zowel een zorg- als een veiligheidscomponent een rol spelen. De tweejarige voltijdopleiding kwam er na vraag vanuit het werkveld.

Lees meer