Nieuws

'Boekenclub: Samen kletsen over een boek is net zo leuk als over een Netflix-serie'

31 januari 2024

Als je een gemiddelde scholier vraagt wat zij liever doen: lezen, Netflix of Tiktokken? Dan kun je het antwoord waarschijnlijk al raden. Er wordt steeds minder gelezen en dat heeft negative effecten op de leesvaardigheid. Romy Wiegers, docente Communicatie bij Avans Academie Associate Degrees startte een boekenclub voor studenten die meer willen lezen. Jamie Goelema, student Ad (Associate degree) communicatie, vertelde ons hoe zij de boekenclub ervaart en wat haar beste leestips zijn.

Lees meer

Bubbels voor Avans: opnieuw op 1

10 oktober 2023

In de zojuist verschenen Keuzegids hbo 2024 behoudt Avans Hogeschool de eerste plaats onder de grote hogescholen. Die positie heeft de hogeschool nu voor de negende keer op rij. 16 Avansopleidingen krijgen het predicaat 'topopleiding'. Vanaf dit jaar krijgen veel nieuwe studenten bij Avans een studieroute die meer flexibiliteit biedt en daardoor nog beter past bij hun persoonlijke leerwensen. Ook de samenwerking met de beroepspraktijk neemt toe, net als de aandacht voor studentenwelzijn en studiebegeleiding.

Lees meer

Keuzedeel Voorbereiding hbo

9 oktober 2023

Avans Academie biedt sinds het schooljaar 2023-2024 de mogelijkheid aan mbo-studenten om deel te nemen aan het Keuzedeel Voorbereiding hbo.

Lees meer

Met nieuwe opleiding Zorg & Veiligheid heeft Avans landelijke primeur

26 september 2023

Avans is sinds dit studiejaar in Den Bosch een nieuwe Associate degree (Ad)-opleiding rijker: Zorg & Veiligheid. De studenten worden opgeleid tot professionals die met mensen met complexe problematiek gaan werken waarbij zowel een zorg- als een veiligheidscomponent een rol spelen. De tweejarige voltijdopleiding kwam er na vraag vanuit het werkveld.

Lees meer

NSE 2023: inclusiviteit en docenten zijn de kracht van Avans 

6 juni 2023

Studenten zijn over het algemeen tevreden tot zeer tevreden over het onderwijs bij Avans Hogeschool. De inclusiviteit, de sfeer van de opleiding en de deskundigheid van de docenten blijven sterke troeven. Dat blijkt uit de resultaten van de Nationale Studenten Enquête 2023 (NSE). Avans scoort op vrijwel alle thema’s beter dan vergelijkbare hogescholen. Onder hbo-studenten loopt de tevredenheid iets terug in vergelijking met vorig jaar. Ook bij Avans zien we die lichte daling, maar blijft de algemene waardering bovengemiddeld. Hoe onze eigen Avans Academie Associate degrees scoort volgens de NSE? Daarover lees je hieronder meer.

Lees meer

Nieuwbouw Onderwijsboulevard voor de zomervakantie van start

1 juni 2023

In Den Bosch gaat de bouw van een nieuwe onderwijslocatie voor Avans Hogeschool en 125 nieuwe studentenwoningen van BrabantWonen al voor de zomervakantie van start. Deze nieuwbouwlocatie ligt aan de Onderwijsboulevard, tegenover de huidige locatie van Avans Hogeschool.

Lees meer

Voetbalwedstrijd AAAd vs AdA

1 mei 2023

Voor het eerst organiseerde Avans Hogeschool een voetbaltoernooi voor de academies Avans Academies Associate degrees in Den Bosch en Associate degree Academie in Roosendaal. Het doel van het evenement was om de studenten van de verschillende steden met elkaar kennis te laten maken.

Lees meer

Boksworkshop Associate degree Marketing

10 maart 2023
Lees meer

Jumbo en Avans Hogeschool breiden hbo aanbod uit naar Supply Chain

9 maart 2023
Lees meer

Avans op 1 in Keuzegids hbo: Studenten waarderen sfeer en kwaliteit

13 oktober 2022

Studenten van Avans Hogeschool prijzen de sfeer bij de opleidingen en de deskundigheid van de docenten. Dat blijkt uit de Keuzegids hbo 2023 die zojuist is verschenen. De waardering van studenten voor Avans is al jaren hoog. Ook dit jaar staat Avans op de eerste plaats in de ranglijst van grote hogescholen.

Lees meer