Praktische informatie over samenwerken

Wat is een Associate degree?
Een Associate degree is een tweejarige praktijkgerichte hbo-opleiding. Het opleidingsniveau zit tussen mbo 4 en hbo-bachelor in. 

Wat levert samenwerken met de Avans Academie Associate degree mij als bedrijf of instelling op? 
U werkt samen met studenten die waarschijnlijk op een andere manier naar uw bedrijf kijken. Als u een probleem of vraag aan studenten voorlegt, krijgt u misschien een verrassende oplossing waar u zelf misschien nog niet aan had gedacht. Studenten die stage komen lopen, weten van aanpakken en kunnen tegelijkertijd onderzoek voor u doen binnen het bedrijf. Naast de praktische voordelen helpt u ook een nieuwe generatie werknemers aan praktische ervaring. En misschien leidt u ook meteen uw eigen toekomstige medewerkers op.

 Wat is het verschil tussen een student van een hbo-bachelor en hbo-Associate degree? 
Een Ad-student is praktischer dan een bachelorstudent. Een bachelorstudent kan zelfstandiger werken dan een Ad-student. We hebben een overzicht gemaakt van de verschillen. 

Hoe kan ik een stageplaats aanmelden?
U kunt een stage of opdracht aanmelden bij ons. Neem contact op met ons praktijkbureau via 088 - 525 86 51 of connect.avansacademie@avans.nl.

Is mijn vraag of opdracht geschikt voor Ad-studenten?
Als u een opdracht of stage bij ons indient, bekijken wij ook of de opdracht past bij een Ad-student. U kunt ook vooraf overleggen over het niveau van de opdracht of stage. Neem hiervoor contact op met ons praktijkbureau via connect.avansacademie@avans.nl 

Wat is de stagevergoeding?
Er is geen vaste stagevergoeding. U bepaalt zelf de hoogte van die vergoeding in overleg met de student. 

Wat zijn de kosten als studenten aan een praktijkopdracht voor mijn bedrijf werken?
Er zijn geen kosten aan verbonden. Voor de studenten is dit een onderdeel van hun onderwijsprogramma. Zij ontvangen hier studiepunten voor. 

Zijn er opleidingen met meerdere uitstroomrichtingen? 
Er zijn een paar opleidingen met meerdere uitstroomrichtingen. De Ad Marketing Management kent de richtingen sales en online marketing. De Ad Management kent de uitstroomrichtingen projectmanagement en officemanagement. De Ad Human Resource Management kent de richtingen HR-officer of arbeidsmarktprofessional.