Nieuws 22 april 2024

Impact Days 2024: Alleen ga je sneller, samen kom je verder!

Vorige week vrijdag vond de finaledag plaats van de Impact Days 2024. Na één week lang samenwerken met andere opleidingen in dit interdisciplinaire project, presenteerden de projectgroepen hun eindproducten in de Maaspoort te Den Bosch.

Een interdisciplinair project

De Impact Days is een jaarlijks interdisciplinair project voor eerstejaars van Avans Academie Associate degrees. Studenten worden uitgedaagd om samen te werken met studenten van andere opleidingen en daarmee uit hun comfortzone gehaald.Door samen te werken met andere disciplines leren ze om een probleem vanuit verschillende invalshoeken te bekijken en dat je allerlei expertises nodig hebt om tot kwalitatieve oplossingen te komen. Waar studenten elkaar op de eerste dag nog niet kenden, worden aan het einde van de week afspraken gemaakt om met elkaar te gaan eten of uit te gaan!

Finaledag in de Maaspoort

Zeventien opdrachtgevers hebben de studenten een week geleden verschillende vraagstukken voorgelegd. Ruim 1000 studenten hebben een week lang aan één van deze vraagstukken gewerkt. Vandaag presenteerden ze in de Maaspoort te Den Bosch hun ideeën aan medestudenten, waar uiteindelijk de beste drie groepjes aan de opdrachtgever mochten pitchen. Hieruit werd uiteindelijk per opdrachtgever een groepje verkozen tot de 'impactmakers van het jaar'.

Renewi: “De samenwerking tussen de studenten was echt goed! Het is gaaf om te zien hoe studenten met realistische oplossingen kwamen in termen van haalbaarheid, betaalbaarheid en schaalbaarheid waarmee Renewi direct aan de slag kan.”

Speciale dank aan:
Alle studenten en docenten die zich de afgelopen week hebben ingezet en natuurlijk de opdrachtgevers:

Reinier van Arkel, No Waste Army, Sterk Huis, Pondres, Possibilize, Tweekracht, Jumbo Supermarkten, Renewi, VNO-NCW, Urban Mobility Systems, School des Levens Den Bosch, Van Loon Group, Coolblue, Avans Hogeschool, SmartHub Logistics & Gemeente 's-Hertogenbosch.