Nieuws 22 april 2024

Summer Rous wint Ad talent award 2024!

Ad communicatiestudent Summer Rous is afgelopen vrijdag uitgeroepen tot één van de twee winnaars van de ‘Ad Talent Awards’ en benoemd tot landelijke ambassadeur van het Associate degree-onderwijs. Dat gebeurde tijdens de drukbezochte ‘Landelijke Ad-dag 2024’, waarvoor Rotterdam Academy de deuren opende in Museumpark Rotterdam.

Vierde editie van de Landelijke Ad-dag

De Ad-dag is een initiatief van het Overlegplatform Associate degrees en vond dit jaar voor de vierde keer plaats. Tijdens deze vierde editie van de Landelijke Ad-dag kwamen ruim tweehonderd collega’s en 26 hogescholen samen om gezamenlijk de Associate degree nog bekender en groter te maken. De Landelijke Ad-dag biedt de mogelijkheid om kennis en ervaring uit te wisselen over nieuwe ontwikkelingen in het Ad-onderwijs via keynote sprekers en 24 inspirerende workshops. Daarnaast stond de uitreiking van de ‘Ad Talent Awards’ op het programma, waarvoor Summer Rous genomineerd was.

Summer wint!

Twee Ad Talenten zijn afgelopen vrijdag tijdens de landelijke Ad-dag benoemd tot landelijke ambassadeurs van het Ad-onderwijs: één ambassadeur voor voltijd (Summer Rous) en één voor deeltijd/duaal (Aline ten Napel). In totaal waren achttien studenten genomineerd. De winnaressen ontvingen beide een cheque van 250 euro. 

Geroemd om haar ondernemende- en onderzoekende houding

Summer Rous is tweedejaars studente bij de voltijdopleiding Ad Communicatie aan Avans Academie. Ze vindt het prettig om praktisch opgeleid te worden en haar creativiteit volop te ontwikkelen. Haar motto is geïnspireerd op de bekende uitspraak van Pippi Langkous: “Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan.” Haar docenten omschrijven Summer als een studente die veel energie heeft, altijd positief is en opdrachtgevers weet te verrassen met creatieve ideeën. De jury roemde haar om haar ondernemende en onderzoekende houding en vanwege de snelle ontwikkeling die zij als Ad-talent heeft laten zien. “Summer is zeer maatschappelijk betrokken en heeft oog voor het welzijn van anderen. Dat blijkt onder meer uit haar vrijwilligerswerk op een zorgboerderij en het trainen van een jeugdteam. Bij communicatievraagstukken leeft ze zich goed in haar doelgroep in en vertaalt dat naar creatieve oplossingen. Gezien haar jonge leeftijd laat Summer veel potentieel zien. We hebben haar gekozen als winnaar, omdat duidelijk is dat zij veel impact zal hebben op mensen als zij zich als Ad-professional gaat profileren met haar vakmanschap, haar innovatief vermogen en haar verbindende karakter.”


bron: news.pressmailings.com/newslab/studenten-voor-en-achternaam-en-voor-en-achternaam-uitgeroepen-tot-winnaars-ad-talent-awards