Annemijn van Son

Dream, believe, do and repeat

Naam: Annemijn van Son 
Leeftijd: 23 jaar 
Vooropleiding: Horeca ondernemer-/manager Rooi Pannen in Tilburg  

Annemijn is in 2019 gestart met de Associate degree HRM op de Avans Academie in ’s-Hertogenbosch. Na het behalen van haar mbo-diploma sprak de hbo-bachelor HRM haar enorm aan. Jammer genoeg was het niveau toch te hoog. Na goed advies van verschillende docenten kwam ze uit bij de Associate degree HRM. Hier heeft ze tot de dag van vandaag nog steeds geen spijt van! 

Waarom heb je gekozen voor de Associate degree HRM? 

Na mijn mbo-opleiding ben ik gaan kijken voor een hbo-opleiding HRM. Ik ben toen in 2018 begonnen aan de hbo-bachelor HRM bij Avans in Den Bosch. Ik vond de opleiding meteen ontzettend leuk en alle vakken spraken mij erg aan. Helaas was het niveau te hoog voor mij en had ik veel moeite met de kennistoetsen. Ik ben toen vrijwillig gestopt, omdat ik al snel een goed advies kreeg van de docenten om te gaan kijken bij de Associate degree. Dat heb ik gedaan en daar heb ik tot aan de dag van vandaag geen spijt van! Ik kan wel zeggen dat dit de perfecte match voor mij is. Ik wilde namelijk niet verder in de horeca en hbo was net iets te hoog gegrepen voor mij. Ik wist niet wat ik anders nog moest doen totdat Associate degree op mijn pad kwam.  

Ben je tevreden over de keuze die je destijds hebt gemaakt? 

Ik ben ontzettend blij met deze keuze. Ik leer op deze opleiding meer over mezelf en over hoe ik mijn eigen loopbaanpad wil gaan bewandelen. Er wordt echt naar mij geluisterd en de docenten zijn erg betrokken. De docenten komen zelf uit het werkveld en dat merk je ook in de lessen. We krijgen voorbeelden uit de praktijk en we worden meegenomen in hun beleving en hoe het echt gaat in de werkelijkheid. Ook de manier van toetsen vind ik erg prettig. Zo krijg ik opdrachten in de vorm van een portfolio en assessments om te laten zien dat je de stof begrijpt en de gesprekken kunt voeren.  

Annemijn van Son.jpeg

Hoe ervaar je de afstudeerperiode? 

Op dit moment ben ik bezig met afstuderen en loop ik stage bij Adecco. Ik ben bezig met een onderzoek waar ik straks een adviesrapport over ga schrijven. Dit advies mag ik gaan presenteren en zelf ook gaan uitvoeren. Ik word goed begeleid en ik leer hier ontzettend veel van. Doordat alles zo goed gaat en ik zeker weet dan HRM bij mij past heb ik gekozen om door te gaan studeren. Zo kan ik de doorstap maken om alsnog in 2 jaar mijn hbo-bachelor te halen. Dit ga ik doen in deeltijd zodat ik in hetzelfde ritme blijf van 4 dagen werken en 1 dag in de week naar school. Ik heb hiervoor gekozen omdat ik later HR-adviseur wil worden en ik het studeren nog niet beu ben.  

Tip voor de studiekiezer 

Mijn tip voor de studiekiezer: blijf dicht bij jezelf. Ga zoveel mogelijk informatie halen door naar open avonden/dagen te gaan en stel vragen aan studenten die al op de studie zitten. Mij heeft het erg geholpen om met docenten en studenten te praten. Ook een decaan kan je goed helpen bij het maken van een keuze als je het echt niet weet.