Student aan het woord over de Ad Health & Social Work

Bilal Bensaddik

"4 jaar in de schoolbanken vond ik iets te veel"

Naam: Bilal Bensaddik
Leeftijd: 24
Opleiding: Ad Health & Social Work, eerstejaar, voltijd
Vooropleiding: Mbo – filiaalmanager en bachelor – eerste jaar Farmakunde

Waarom ben je een Associate degree gaan volgen?

Tijdens mijn mbo-opleiding kwam ik erachter dat ik in mijn toekomst niets met economie wilde doen. Ik besloot om toch mijn opleiding af te maken en me voor te bereiden om het hbo. Toen kwam ik terecht bij de hbo-opleiding Farmakunde, ook daar spraken de toekomstperspectieven mij niet zo aan. Ik wilde graag een studie volgen, maar 4 jaar in de schoolbanken vond ik iets te veel voor mezelf, daarom heb ik voor een Ad gekozen.

Hoe kwam je erachter dat er een Associate degree bestond?

Dat er Ad-opleidingen bestonden, dat wist ik al. Ik zocht er via internet al een tijdje naar, maar kon niets vinden wat bij mij paste. Zo’n 2 jaar geleden kwam ik eindelijk iets interessants tegen, Health and Social Work!

Hoe kom je terecht bij de Ad Health & Social Work?

Tijdens mijn tussenjaar kwam ik erachter dat dit echt iets voor mij is. Na het stoppen met mijn bacheloropleiding, wist ik wel al dat ik toch nog een paramedische studie wilde volgen.

Van nature ben ik al erg dienstverlenend ingesteld. Het geeft mij voldoening om iets te betekenen voor anderen, ze te helpen met hun problemen of moeilijkheden en mensen uit verschillende lagen van de bevolking, culturen of leeftijdsgroepen op weg te helpen. Ik heb in het verleden in de thuiszorg gewerkt en heb verschillende mensen geholpen met bijvoorbeeld papierwerk of andere activiteiten, ook ben ik betrokken in het buurthuis. Toen ik deze opleiding tegenkwam heb ik dus meteen de knoop doorgehakt.

Wat vind je goed aan de opleiding?

De opleiding gaat gestructureerd en professioneel te werk, vooral voor een beginnende opleiding vind ik dit erg goed. Wat het natuurlijk helemaal afmaakt, is dat de docenten ontzettend leuk zijn en prettig om mee te werken.

Bilal HSW Den Bosch.jpg

Wat kan beter?

Het is jammer dat we geen BIG-registratie hebben. We krijgen vakken zoals basiszorg en medicatieveiligheid. Toch mogen we als we afgestudeerd zijn, nu geen medicatie toedienen. Een BIG-registratie zou dus erg fijn zijn.

Wat zijn je plannen na het behalen van je Ad-diploma?

Mensen verder helpen in hun dagelijks leven om hun gezondheid en veerkracht te bevorderen, ze het makkelijker maken waar kan en hun problemen proberen op te lossen. Mijn ambitie is om na deze studie een baan te vinden waar ik de hele dag bezig kan zijn met al deze zaken.

Tip voor de studiekiezer?

Heb jij affiniteit met de zorg en zou je dit willen combineren met social work? Kies dan zeker voor de 2-jarige Ad-opleiding Health & Social Work!