Boris Eijck

If your dreams don’t scare you, they are too small

Naam: Boris Eijck
Leeftijd: 19
Vooropleiding: mbo Bedrijfskunde niveau 4
Business: Bcharged – Het bieden van een draadloze oplossing aan bedrijven

Boris is in 2020 begonnen met de Associate degree Ondernemen. Een bachelor was na het behalen van het mbo geen goed idee, omdat het vier jaar lang studeren hem niet meer aansprak. Vervolgens kwam hij uit bij de Ad Ondernemen. Buiten dat de opleiding perfect bij hem past, is het ook goed voor zijn eigen onderneming!

Waarom heb je gekozen voor de Associate degree Ondernemen?
Mijn voornaamste reden om een Associate degree opleiding te volgen is, omdat ik niet graag naar school ga zoals ik dat op het mbo heb gedaan. Vier jaar lang leren om er vervolgens iets voor de rest van mijn leven een 9-5 job te gaan doen in het “echte leven” sprak mij echt niet aan. Toen liep ik tegen de twee jarige opleidingen van Avans Academie aan: de Associate degrees. Gezien mijn interesse en ambitie met het ondernemen leek de opleiding Ondernemen mij fantastisch. Twee goede redenen waarom ik hiervoor heb gekozen.

Ben je tevreden over de keuze die je destijds hebt gemaakt?

Hier kan ik heel kort over zijn. Vroeger werd door mijn docenten altijd gezegd; “je zit hier voor jezelf”. Wat ik er toen van vond is verleden tijd, maar wat ik nu wel weet is dat wat ik nu doe ik ook echt voor mijzelf en mijn business doe! Ik krijg hier de hulp om mijn business op te starten en te laten groeien. Daarnaast bouw ik een enorm netwerk op door alle mede-ondernemers om mij heen. 

Kan je iets meer vertellen over je opleiding?

De opleiding Ondernemen is een erg zelfstandige opleiding. Nu hoor ik je al denken “Dat is het hbo”, maar nee dat is niet het geval. Het idee van deze opleiding is namelijk dat je je eigen onderneming gaat neerzetten. Of je nou fruit gaat leveren aan bedrijven of je eigen marketingdienst wil opzetten, het kan allemaal. Je bent dus de hele opleiding voor je eigen bedrijf bezig, net als jouw klasgenoten. Zo lang jij gelooft in je eigen idee is deze opleiding voor jou geschikt. Dit is ook een van de belangrijkste dingen, geloven in je eigen idee. Wanneer jij niet gelooft in je eigen idee, kun je deze nooit verkopen. Naast dat de opleiding erg zelfstandig is, zijn er ook gewoon lessen. Alles wat komt kijken bij het opstarten van een bedrijf wordt ons geleerd. Alles wat je leert, ga je ook meteen toepassen op je eigen bedrijf. Geen externe stages dus! Dit is dan ook een ander soort opleiding dan wat je normaal gewend bent van school. Er wordt dan ook van je verwacht dat je de vele vrije tijd die je hebt, steekt in je eigen onderneming.

1BorisEijck.png

Hoe ervaar je het eerste jaar?
Nu ga ik toch weer de het onderwerp corona naar boven brengen. Corona heeft gezorgd voor lage omzetten en zelfs faillissementen. Een buitengewone tijd waar je als ondernemer met bloed, zweet en tranen door heen moet. Het eerste jaar was dan ook een bijzonder jaar, voor iedereen. Online les was vaak van toepassing. Toch was het eerste jaar prima te doen. Wel baal ik enorm van het weinige echte contact met mijn docenten en mede-ondernemers. Wel is mijn business gegroeid, zelfs in de tijd van corona!

Wat wil je graag bereiken in de toekomst?
Heel kort en krachtig; Ik wil iets achterlaten waarmee ik de wereld kan verbeteren.
Zoals mijn favoriete quote zegt; “If your dreams don’t scare you, they are too small”.

Tip voor de studiekiezer
Heb jij je eigen bedrijf of een idee waarvan je denkt dit gaat mij geld en plezier opleveren, dan zou ik zeggen ga ervoor. Deze opleiding is voor ondernemers die toch nog even die extra hulp willen om te starten of te groeien. Kies wat je leuk vindt en laat je niet te veel tegenhouden door andermans mening. Heb jij nou totaal geen ambitie om te ondernemen en je eigen bedrijf op te zetten, kan ik je heel kort vertellen dat je niet aan deze opleiding moet beginnen.