Alumna over de Ad Communicatie

Bregje Roos, alumna

'Terug bij Avans, maar dan op een andere manier'

Naam: Bregje Roos
Leeftijd: 23
Afgestudeerd van: Ad Communicatie, voltijd
Vooropleiding: Mbo Communicatie – De Rooi Pannen Tilburg

Waarom heb je gekozen voor een Ad een waarom de Ad Communicatie?

Nadat ik de mbo-opleiding Communicatie had afgerond bij de Rooi Pannen in Tilburg wilde ik graag doorstuderen, maar ook praktijkervaring opdoen. Ik twijfelde dus even of ik al aan het werk wilde of toch nog ging doorstuderen. Ik zag er nogal tegenop om nog 4 jaar een studie te volgen. Toen zag ik de Ad Communicatie voorbij komen, de perfecte middenweg. 4 jaar studeren was niet meer nodig en ik kon me nog meer verdiepen in het communicatie vak én praktijkervaring opdoen.

Het leek me interessant om me verder te specialiseren in de mbo-opleiding die ik al had gedaan, dus het kiezen van een opleiding was daarom niet moeilijk. Ik vind het erg leuk om te schrijven en om creatief bezig te zijn, zaken die zeker bij de Ad Communicatie terugkomen.

Hoe kijk je terug op de keuze die je hebt gemaakt?

Ik ben tevreden dat ik destijds de keuze heb genomen om nog 2 jaar door te studeren. Tijdens de opleiding heb ik nog veel bij kunnen leren en me verder kunnen verdiepen in het vak. Het was fijn dat ik tijdens de opleiding al bij veel bedrijven heb kunnen meekijken en meewerken, hierdoor had ik een goed beeld van wat me te wachten stond in de praktijk.

Wat is jou het meest bijgebleven van de opleiding?

Dat je als student bij de Ad Communicatie veel uit de praktijk leert. We hebben vaak in groepjes op verschillende plekken in het werkveld mogen werken, waardoor je het werkveld al leert kennen. Op deze manier kom je erachter wat wel of niet bij je past. Daarnaast vind ik het goed dat het een opleiding is waar ruimte is voor persoonlijke ontwikkeling en eigen inbreng. De persoonlijke begeleiding is mij vooral goed bevallen.

Hoe heb je de tijd na het afstuderen ervaren?

Na het afstuderen ben ik eerst een tijdje gaan reizen, zo kon ik tijd nemen om na te denken over welke kant ik op wilde gaan. Ik heb nog een half jaar gewerkt bij mijn toenmalige bijbaan en ondertussen ben ik op onderzoek gegaan naar vacatures en bedrijven die mij interessant leken om te werken. Toen kwam ik een vacature bij Avans Hogeschool tegen voor Medewerker Academiebureau en Communicatie bij de Academie voor Ondernemerschap, Marketing en Innovatie. De veelzijdigheid van deze functie sprak mij erg aan. Ik heb hier op gesolliciteerd en mocht op gesprek komen, in maart ben ik hier begonnen! Een jaar later ben ik dus weer terug bij Avans, maar dan op een andere manier. Het is wel een gekke tijd om te starten met een baan nu we allemaal te maken hebben met de maatregelen van COVID-19, maar tot nu toe heb ik het hartstikke naar mijn zin. Op het moment van dit interview, zit ik in het inwerkproces en krijg ik uitleg over de verschillende systemen en processen.

Wat wil je nog graag bereiken in je toekomst?

Ik vind het belangrijk dat je doet wat je leuk vindt en jezelf blijft ontwikkelen. Ik wil dan ook blijven leren van anderen en mezelf blijven uitdagen. Hoe ik dat precies wil doen, weet ik nog niet helemaal. Maar ik weet wel zeker dat ik ervoor ga zorgen dat ik hier aan ga werken, zodat ik als professional kan blijven groeien.

Tip voor de studiekiezer?

Probeer tijdens je studie al te onderzoeken wat jij leuk vindt. Kijk bijvoorbeeld welke branche of wat voor werkzaamheden jou aanspreken. Je kunt ook al tijdens je stages en praktijkopdrachten nadenken over of je jezelf dat soort werk ziet doen in de toekomst. En heb jij een hobby, zoals bijvoorbeeld fotografie of vormgeving? Dan is er tijdens de opleiding voldoende ruimte om dit te ontwikkelen. Maak ook zeker gebruik van deze ruimte. Probeer je tijd op school zo goed mogelijk te benutten!