Demi Bierings

'Good things take time'

Naam: Demi Bierings 
Leeftijd: 22 jaar
Vooropleiding: SintLucas Boxtel mbo
Business: Demi's Design (Fotografie)

Demi is na het behalen van haar mbo-diploma gestart met de Associate degree Ondernemen. Ze wilde toch nog graag een niveau hoger op. Na het opzetten van haar onderneming op het SintLucas wilde ze hier toch graag mee verder gaan en het vooral laten groeien. Ze is nog altijd meer dan tevreden over haar keuze voor Avans Academie.

Waarom heb je gekozen voor de Associate degree Ondernemen? 
Ik heb voor deze opleiding gekozen, omdat ik niet na mij mbo-opleiding al fulltime wilde gaan werken. Ook vond ik het belangrijk om net een hoger niveau te behalen dan alleen een mbo-diploma. Stel dat ik met mijn onderneming niet goed meer gaat, heb ik altijd nog niveau 5 i.p.v. niveau 4 (mbo). Ook heb ik voor deze opleiding gekozen, omdat ik op SintLucas (mijn vorige opleiding) mijn eigen onderneming al aan het opbouwen was en hier toch erg graag mee verder wilde gaan en het te laten groeien. Op de opleiding merkte ik dat ik veel energie haalde uit het bezig zijn in mijn onderneming. 

Ben je tevreden over de keuze die je destijds hebt gemaakt?
Ik ben meer dan tevreden met de keuze die ik heb gemaakt. Ik heb én mijn diploma én ook een goed lopende onderneming. Het is precies ook zo verlopen zoals ik in mijn gedachte had. Eerst zat ik nog wel te twijfelen over hbo bahcelor, maar ik ben blij dat ik dat niet heb gekozen. Ik heb het veel te druk met het werken in mijn eigen onderneming en daardoor had ik een vierjarige opleiding nooit kunnen behalen i.v.m. de drukte. De opleiding Ondernemen, was voor mij dus de perfecte keuze om beide te willen doen: naar school gaan, maar ook werken, zodat mijn onderneming alleen maar groter kon worden. Als dat ik een hbo bachelor had gevolgd, dan moest ik keuzes maken: of volledig voor school gaan, of voor mijn onderneming gaan. Doordat ik beide wilde, is dit de juiste opleiding.

Kan je iets meer vertellen over je opleiding?
De opleiding is erg fijn als je wil gaan starten met een eigen onderneming. Het helpt je vooral om "aan" je onderneming te werken i.p.v. "in" je onderneming. Dit zorgt ervoor dat je verder gaat na denken hoe je bepaalde plannen of stappen kunt gaan zetten. De docenten zijn ook allemaal toppers, ze helpen je vooruit en denken zelfs zo goed mee in je onderneming dat ik veel ideeën van hun heb toegepast in mijn onderneming. Ze hebben ervaringen en helpen daarbij met de juiste keuzes te maken als mentor. 

DemiBierings.png

Hoe ervaarde je de studie?
Ik heb de studie prettig ervaren. Ik vond het erg fijn dat je veel vrijheid kreeg. Dit heeft er voor gezorgd dat ik en kon werken in mijn onderneming, maar ook optijd dingen voor school af had. Het is een hele fijn sfeer op de opleiding en je kan altijd alles vragen waar je ook maar mee zit of tegen aanloopt. Als ik bijvoorbeeld iets niet begreep voor mijn boekhouding, wist de docent mij precies te vertellen wat ik moest doen, zodat ik verder kon. Ik heb daarom de opleiding als zeer goed ervaren.

Wat wil je graag bereiken in de toekomst? 
Hoe mijn bedrijf eruit ziet, is dat ik van mijn hobby met mijn full time werk heb kunnen maken. Een droom die voor mij is uitgekomen. Ik doe wat ik leuk vind, kan er mensen blij mee maken en heb van fotograferen een full time baan kunnen maken. Wat ik graag wil bereiken is om nog groter te worden en nog bekender. Mijn bedrijf is nu al een goed lopende onderneming, maar ik vind persoonlijk dat het nooit groot genoeg kan worden. Vooral in naamsbekendheid. 

Tip voor de studiekiezer
Mijn tip is vooral, als je iets doet wat je leuk vind (in mijn geval mijn onderneming laten groeien) dan kom je er wel en volg je bepaalde keuzes vanzelf door je hart te volgen!