Didi Leemeijer

'Do one thing every day that scares you'

Naam: Didi Leemeijer
Leeftijd: 20 jaar
Vooropleiding: Leidingevende Leisure & Hospitality

Didi is in 2019 gestart met de Associate degree Management op de Avans Academie in ’s-Hertogenbosch. Ze heeft verschillende stages gelopen en hierdoor veel ervaring opgedaan. Uiteindelijk lagen haar interesses bij het organiseren, coördineren en leidinggeven. De Ad Management biedt ook al deze drie dingen. Na één opendag was ze dan ook meteen verkocht!

Waarom heb je gekozen voor de Associate degree?
Tijdens mijn vorige opleiding ben ik aan het denken gezet. Ik heb verschillende stages gelopen waarin ik ervaring opgedaan heb met het organiseren van activiteiten en het leidinggeven aan groepen. Hier ben ik erachter gekomen dat dit mij ligt en ik dit leuk vind. En als je later dingen wil organiseren, coördineren en leiding wil geven is je richting vrij duidelijk, namelijk Management. Hier ontstaat echter ook het probleem iedere bachelor opleiding je een keuze laat maken in welke branche je werkzaam wil zijn. Leisure management, Human Resource Management, Ondernemerschap & Retail Management, enzovoorts. Dat was iets wat ik niet wilde. Ik wilde me niet nu al vastklemmen aan één specifieke beroepsgroep. Alleen de Associate degree Management deed dat niet. Hier kreeg je puur management en mocht ik zelfs ook nog is door middel van stages, de verschillende branches verkennen. Dit was voor mij de oplossing. Na één Open dag was ik verkocht. Ik heb me meteen aangemeld en ben gestopt met verder kijken.

Het is lastig om op jonge leeftijd al zo’n belangrijke keuze te moeten maken. Ik was eigenlijk op zoek naar een passende bachelor, maar ik kon geen bachelor vinden die 100% bij mij paste. Toen deze Associate degree voorbij kwam, wist ik dat ik me ging aanmelden. De opleiding duurt 2 jaar waarbij je ieder jaar een stage loopt. Ik zag dit als een manier om meer praktijkervaring op te doen en hierdoor kon ik keus voor een bachelor nog even uit te stellen. Nu ben ik 2 jaar verder en ik weet precies wat ik wil gaan studeren, dus het heeft mij zeker geholpen. En nu is het ook nog zo dat veel bachelor opleidingen na een Associate degree versnelt kan doen. Uiteindelijk zal ik nog steeds in 4 jaar mijn bachelor halen.

Ben je tevreden over de keuze die je destijds hebt gemaakt?
Ik ben zeker tevreden met mijn keus. De opleiding was voor mij de ideale manier om kennis te maken met management. Ik heb er heel veel van geleerd en heb in de praktijk mogen ervaren hoe interessant het is om mee te kijken in verschillende branches. Je krijgt praktijkgerichte schoolopdrachten en stages waarin je zelf bedrijven mag benaderen. Ik heb gesproken met evenementenbureaus, een internationale software bedrijf, de Rabobank en nu loop ik stage in Radboud UMC. Het is een goeie manier om te kijken in welk werkveld je het leuk vind om in te werken.

Kun je iets meer vertellen over je opleiding?
De opleiding duurt twee jaar en is erg praktijkgericht. Tijdens de opleiding staan drie richtingen centraal, namelijk Office management, Project management en Event management. Aan alle drie deze richtingen wordt in leerjaar 1 dan ook één heel blok geweid. Door het hele jaar heen staat Organisatiekunde centraal. Dit is een erg taai vak om te leren, maar wel essentieel om de gang van zaken in een organisatie te begrijpen. Ieder periode heb je ook een groepsopdracht waarin je de theorie in de praktijk gaat toepassen. Dit is een fijne manier om te leren. Het tweede leerjaar ga je wederom heel praktijkgericht aan de slag. In groepen hebben we evenementen georganiseerd en onderzoeken gedaan naar veranderingen binnen organisaties en wordt hierop gereflecteerd. De tweede helft van je opleiding ga je door middel van een stage, afstuderen.

DidiLeemeijer.png

Hoe ervaar je de afstudeerperiode?
Er is wel lichte stress aanwezig omtrent het afstuderen. Ik heb al mijn toetsen met een ruime voldoende afgerond, maar afstuderen in een bedrijf is toch andere koek. Bij een Associate degree Managent ga je meewerken in een bedrijf en een event organiseren, project opzetten of een verandering in een bedrijf realiseren. Je maakt beslissingen die ook echt impact gaan hebben over hoe mensen werken. Aan de ene kant is dit natuurlijk heel tof, want je kunt anderen helpen, maar aan de andere kant is het ook een grote verantwoordelijkheid.

Om je een voorbeeld te geven. Ik loop stage bij het Amalia Kinderziekenhuis (RadboudUMC). Ik ga hier onderzoek doen naar de manier van leiding geven van 7 teamleiders. Hieruit moet ik stellen op welke manier ze leiding geven en vervolgens een project opzetten om hen hierin te verbeteren.

Wat wil je graag bereiken in de toekomst?
Waar ik zal gaan werken? Ik heb geen idee! En laat dat voor nu ook liever open. De bachelor die ik ga doen is Bedrijfskunde en het lijkt me heel tof om in bedrijven te mogen kijken wat er efficiënter en beter kan, maar in welke branche of op welke manier dat gaat zich vanzelf uitwijzen.

Tip voor de studiekiezer
Een studie kiezen is heel lastig. Er zijn tegenwoordig zo veel studies die belachelijk veel op elkaar lijken. Dus de eerste tip is, voel je niet vervelend als het je niet meteen lukt om een studie te vinden. Geloof me er zijn nog duizenden studenten met hetzelfde probleem.

Heb je hier geen last van en wil je iets meer sfeer proeven durf dan vragen te stellen aan studenten. Tegenwoordig kun je op de meeste scholen studenten zelfs via Instagram bereiken. Zij geven uit eigen ervaring antwoord op je vragen en hier heb je heel veel aan. En vind je dit spannend onthoud dan gewoon ‘’do one thing every day that scares you’’.