Student aan het woord over de Ad Accountancy

Ilona den Boer

'We kunnen veel van elkaar leren'

Naam: Ilona den Boer
Leeftijd: 23
Opleiding: Finance (Ad Accountancy), tweede jaar, voltijd
Woonplaats: Rijen
Vooropleiding: MBO - Regionaal Opleidingen Centrum Da Vinci College (Kapster)

Waarom ben je een Associate degree gaan volgen? 

Op het moment dat ik hoorde over een Associate degree was ik al 6 jaar aan het werk als kapster. Een erg leuk vak waar ik inmiddels ook de benodigde diploma’s op mbo-niveau voor had behaald. Helaas bleek dit vak voor mij fysiek te zwaar.

Hoe kom je bij terecht bij de Ad Finance

De richting Finance (Accountancy) heeft mij altijd getrokken, mijn hart ligt echter wel bij het kappersvak. In een ideale wereld had ik graag de administratie binnen mijn eigen kapsalon gedaan, al is ondernemerschap niet zo mijn ding. Ik houd van meer zekerheid.

Hoe kwam je erachter dat er een Associate degree bestond?

Via Google ben ik gaan zoeken naar mogelijke opleidingen, hier stond ook een Associate degree tussen. Toch ben ik ook verschillende bacheloropleidingen gaan bezoeken, maar een 4-jarig traject leek me te zwaar. Ik wilde graag ook iets meer praktijkgericht.

Welke tip kan je nog meegeven aan je docenten van de opleiding?

Tijdens het begin van de opleiding miste ik de samenwerking met andere Ad-opleidingen. Dit was deels ook wel logisch vanwege de opstart van een nieuwe academie. Ik denk dat we elkaar meer moeten opzoeken. Gelukkig wordt dit ook steeds meer gedaan, maar het mag van mij intensiever. We kunnen veel van elkaar leren.

Afstuderen

Momenteel ben ik 4 dagen in de week aan het afstuderen bij Van Oers Accountancy en Advies. Hier verzorg ik de administratie van klanten, zoals de jaarrekeningen, btw-aangifte en de inkomende facturen. Deze afstudeerstage duurt in totaal 15 weken. Afgelopen januari ben ik begonnen met een deeltijdopleiding Accountancy. Door middel van een schakeltraject wil ik hier mijn bachelordiploma gaan behalen, ik heb de smaak te pakken. Ik ga 1 dag in de week naar school en heb daarnaast mijn zelfstudie. Het is zwaar, maar ik heb het er wel voor over.

Als laatste, wat is je het meest bijgebleven van de afgelopen 2 jaar?

Als ik terugkijk is het contact met het bedrijfsleven mij het meest bijgebleven. Vooral mijn eerste bedrijfsbezoek. Deze mensen vonden het echt leuk dat we langskwamen, ze waren ook zeer gastvrij, ons bezoek stond zelf in hun nieuwsbrief. Als student zijnde vond ik dit wel heel bijzonder.