Iris Veldhuizen

Een Ad Management student is een bemoeial in de positieve zin van het woord

Naam: Iris Veldhuizen
Leeftijd: 23 jaar
Vooropleiding: Middelbare Hotelschool in Heerlen 

Iris is in 2019 gestart met haar opleiding aan Associate degree Management op de Avans Academie in ’s-Hertogenbosch. Iris wilde heel graag een hbo-diploma op zak hebben, maar na het afronden van een pittige mbo 4 opleiding wist ze niet precies welke opleiding haar leuk leek. Na een jaar fulltime gewerkt te hebben, kwam Iris de opleiding Ad Management op de Avans Academie tegen en was gelijk enthousiast. Om definitief de keuze te maken om weer de schoolboeken in te gaan, heeft ze een open dag bezocht. Ze was gelijk verkocht en heeft zich gelijk ingeschreven! 

Waarom heb je gekozen voor de Associate degree Management?
Ik heb de Middelbare Hotelschool mbo niveau 4 als vooropleiding gedaan en dit waren voor mij vier ontzettend zware jaren. Ik heb zware dyscalculie en het heeft mij bloed, zweet en heel veel tranen gekost om mijn diploma op zak te krijgen. Ik heb altijd gezegd dat ik graag een hbo-diploma wilde, maar door mijn gebrek aan financieel inzicht was er niet gelijk een hbo-opleiding zonder economie die aansloot op mijn wensen. Hierdoor heb ik de keuze gemaakt om te gaan werken in de hoop dat er wellicht een opleiding op mijn pad zou komen. En dat kwam er! Mijn moeder tipte mij over deze opleiding en ik kon mijzelf totaal vinden in het takenpakket. Letterlijk alles wat ik leuk vind, zit in deze twee jarige hbo-opleiding verpakt! Samen met mijn moeder ben ik naar de open dag geweest en wist ik meteen dat het de juiste keuze voor mij was om te starten met deze opleiding. 

Ben je tevreden over de keuze die je destijds hebt gemaakt?
Absoluut! Ik heb natuurlijk een jaar lang van het bedrijfsleven mogen snoepen. Hier hoort natuurlijk ook een bepaald salaris bij die wegvalt op het moment dat je weer gaat studeren. Wat voor mij de doorslaggevende factor was, was dat ik een hbo-diploma kon behalen binnen twee jaar. Momenteel ben ik druk bezig met mijn afstudeerstage. Hierbij kan ik wat ik heb geleerd in de praktijk toepassen. Het fijne aan een Ad opleiding is dat de opleiding bestaat uit veel praktische opdrachten. Hierbij kun je denken aan het werken in groepsverband en het bedrijfsleven koppelen aan schoolopdrachten. Dit is natuurlijk hartstikke leerzaam want dan weet je hoe bepaalde zaken later in de praktijk kunt toepassen.

Kan je iets meer vertellen over je opleiding?
De opleiding Associate degree Management bestaat uit een twee jarige praktijkgerichte opleiding. In het eerste jaar ben je veel bezig met groepsprojecten, persoonlijke ontwikkeling, het organiseren van bedrijfsbezoeken en met een stage waar je je eerste jaar mee afrond in officemanagement, projectmanagement of evenementenmanagement bij een bedrijf naar keuze. Daarnaast heb je theoretische vakken zoals projectmanagement en organisatiekunde. Tevens wordt je Nederlands vaardigheid getest in verslagen die je moet inleveren en wordt je Engels bijgespijkerd tot B2 niveau. Het tweede jaar bestaat voor het grootste gedeelte uit afstuderen. Daarnaast heb je ook nog theoretische vakken zoals Psychologie en Verandermanagement. Beide vakken heb ik als enorm leerzaam ervaren.

IrisVeldhuizen9.png

Hoe ervaar je de afstudeerperiode? 
Ik ben pas begonnen met mijn afstudeerperiode. Ik loop momenteel stage bij uitzendbureau Start People in Tiel. Super spannend maar tegelijkertijd ook superleuk. Het werk is helemaal nieuw voor mij maar ik ben goed opgevangen en ik vind de werkzaamheden ontzettend leuk. Tijdens mijn afstudeerstage ga ik mij bezighouden met een verbeteringsproces. Dit proces staat in het teken van potentiele bedrijven en kandidaten beter te koppelen aan onze organisatie. Ondanks Corona proberen wij toch een aantal dagen op kantoor te werken (natuurlijk wel op afstand), omdat het anders heel lastig is om een stagiaire op de juiste manier te begeleiden. Naast mijn verbeterproces loop ik natuurlijk ook met mijn collega’s mee en houd ik mij bezig met het houden van intakegesprekken, het zoeken van bedrijven en kandidaten. Ook probeer ik een juiste match te vinden tussen de verschillende partijen. 

Wat wil je graag bereiken in de toekomst?
Oeh hele lastige vraag! Nou als het goed is, heb ik binnenkort mijn (welverdiende) hbo-diploma op zak (YES!). Maar hoe dan verder? Dit ligt voor mij ook wel een groot gedeelte aan Corona en hoe mijn afstudeerstage bevalt. Mijn uiteindelijke droom is echt wel om ooit een eigen restaurant op te starten.

Tip voor de studiekiezer
Dé tip die ik aan iedereen wil meegeven is: volg je hart en doe wat je leuk vindt! Ga geen tijd verspillen aan iets wat je niet leuk vindt of waar je geen passie voor hebt want dat ga je in de toekomst niet volhouden. Weet je niet zeker of een opleiding bij je past? Ga naar open avonden, kijk de video’s van eerdere open avonden terug en kom gerust een dag proefstuderen. Wie weet kom je wel op een hele andere opleiding uit dan je voorheen had verwacht! Avans heeft meer dan 12 verschillende Ad opleidingen en ik ben er heilig van overtuigd dat er minimaal één is die aansluit bij jou wensen en behoeftes. Wie weet zit jij volgend jaar ook bij deze opleiding!