Alumni over de Ad Marketing

Naam: Jerry Meijer
Leeftijd: 23
Vooropleiding: Mbo Horecaondernemer/-manager – De Rooi Pannen Eindhoven

Naam: Gijs Wetzer
Leeftijd: 22
Vooropleiding: Mbo International Business Studies – Koning Willem I College

Jerry en Gijs behoren tot de eerste lichting van de Avans Academie die vanuit het Ad-onderwijs zo het werkveld zijn ingevlogen. Beiden startten ze in 2017 met de Ad Marketing en voor hun afstudeerstage kozen ze hetzelfde bedrijf, Skillstown. Nadat ze hun diploma op zak hadden, bleven ze bij dit bedrijf werken. Intussen volgen ze ook beiden de deeltijd bachelor Commerciële Economie. Bovendien zijn ze niet alleen alumni van Avans Academie, maar mogen ze AAAd ook tot hun klantenkring rekenen. Hoe tof is dat!

Waarom hebben jullie gekozen voor een Associate degree Marketing?

J: Toen ik klaar was met mijn mbo-opleiding ben ik blijven werken in het hotel waar ik stage liep. Ik groeide snel uit mijn functie en was op zoek naar een nieuwe uitdaging. Tijdens mijn werk deed ik al commerciële ervaring op met het upsellen van kamertypes, ik kwam erachter dat ik het best leuk vond om commercieel bezig te zijn. Uiteindelijk wist ik dat ik graag iets met marketing wilde doen, echter zat ik er niet op te wachten om me meteen 4 jaar te verbinden aan een opleiding. Om deze reden was een Ad opleiding een makkelijke stap.

G: Het gevoel van 4 jaar vastzitten aan een opleiding was na het behalen van mijn mbo-diploma erg benauwend. Ik was dus van plan om een tussenjaar te nemen en te gaan werken. Voordat ik die keuze maakte, ging ik nog naar één open avond toe, toen kwam ik de Ad tegen. Dit sprak me wel aan, voornamelijk omdat het heel vrijblijvend is: wil je overstappen? Prima! Wil je dat niet? Ook goed! Ik vond marketing en sales tijdens mijn vorige opleiding erg interessant en besloot dus de Ad Marketing een kans te geven.

Zijn jullie tevreden over de keuze die jullie destijds hebben gemaakt?

J: Zeker. Deze opleiding heeft me erg veel gebracht. Ik heb er dankzij mijn afstudeerstage een mooie baan aan overgehouden. Ook heeft het volgen van deze opleiding ervoor gezorgd dat ik weg ben uit de horeca branche, iets wat ik altijd eigenlijk al wilde.

G: Ik sluit me volledig aan bij Jerry. Ook voor mij heeft de afstudeerstage een baan opgeleverd. En heb ik tijdens de studie veel inspirerende een leerzame momenten mogen meemaken.

Wat is jullie het meest bijgebleven van de opleiding?

Dat je bij AAAd direct de kans krijgt om je in het werkveld te ontwikkelen en de theorie die je hebt geleerd dus toe te passen in de praktijk. Daarbij heeft de afstudeerstage voor ons het meest betekend. Daarnaast hebben we de manier van lesgeven als heel fijn ervaren. In het begin was het wel erg wennen. De meesten zijn gewend aan een docent die alles eerst stap voor stap uitlegt. Bij de Ad is het een stuk zelfstandiger en meer vraaggestuurd. Vooral nu we een bachelor doen, merken we dat de vorm van lesgeven bij de Ad dichtbij de realiteit ligt.

Hoe hebben jullie de tijd na het afstuderen ervaren?

Beiden zijn we gaan werken bij onze afstudeerstage SkillsTown als performance en sales consultants. Ook hebben we de overstap van Ad Marketing naar de deeltijd bachelor Commerciële economie gemaakt. Dit is een kans die we gekregen hebben vanuit het bedrijf waar we zijn afgestudeerd. De tijd na het afstuderen bestond dus vooral uit werken en studeren. In het begin was het wel even zoeken naar een goede balans. Het was allemaal wel even wennen. De opleiding is meer monoloog en je zit in een klas met ander soort studenten dan we gewend zijn. Wij zijn namelijk meer van de dialoog, het stellen van vragen, actief betrokken zijn en meedoen en dat is bij de anderen misschien iets minder.

 

Jerry Meijer en Gijs Wetzer - alumni Ad Marketing.jpg

Kunnen jullie iets meer vertellen over jullie tijd bij SkillsTown?

SkillsTown biedt organisaties online leeroplossingen aan en is dé online opleider voor professionals. Wij behoren tot de afdeling sales. Zo bieden we organisaties een leerplatform aan, helpen we ze me het maken van de keuzes hierin en de implementatie. Daarnaast krijgen we beiden nog andere kansen binnen de organisatie, het geven van webinars en het geven van presentaties op kantoor of op beurzen zijn hier voorbeelden van.

Tijdens onze stage mochten we daadwerkelijk meewerken. Ons doel was omzet binnenhalen. In de tweede week zaten we al bij een klant om het product te verkopen en dat is ons ook nog gelukt! Wat ook leuk is om te delen, is dat – mede door ons – AAAd nu ook gebruik gaat maken van de online leeromgeving en leeroplossingen van SkillsTown. Erg leuk om als oud-studenten nu ook een zakelijke samenwerking te hebben met de opleiding.

Wat willen jullie nog graag bereiken in de toekomst?

G: Eerst mijn bachelor succesvol afronden en nog een aantal jaren bij SkillsTown blijven. Wat de verdere toekomst gaat geven, weet niemand. Elke keuze die je maakt kan uiteindelijk heel belangrijk zijn. Wel zou ik mezelf zien in een leidinggevende functie, waarbij ik het beste uit de mensen wil halen en ervoor kan zorgen dat zij alles hebben om hun baan goed uit te kunnen voeren.

J: Uiteindelijk heb ik ook de ambitie om leidinggevende te worden. Ik weet dat ik verkopen leuk vind, maar mensen helpen en persoonlijk laten groeien geeft mij veel meer energie. Een combinatie zou ideaal zijn, salesmanager lijkt mij dan ook een mooi streven.

Tip voor de studiekiezer

Onze tip is om vooral veel waarde  te hechten aan je stageperioden. Kies een waardevolle stage met potentie. Een stage met uitzicht op een baan, een plek waar je veel kunt leren of jezelf kunt ontwikkelen is misschien wel waardevoller dan een stage waar je meer stagevergoeding krijgt.

En doe vooral dingen die je leuk vindt, probeer dingen te vinden waar je energie uithaalt. Doen wat je leuk vindt, is veel belangrijker dan een opleiding of geld. Kies niet zomaar een opleiding, ga in gesprek met mensen om je heen, studenten van die opleidingen en mensen uit het werkveld. Wees niet bang om mensen te benaderen, onze ervaring is dat mensen openstaan voor een leuk gesprek, vooral als het jou helpt. Denk dus goed na over de keuzes die je maakt en maak er vooral een waar jezelf ook achter staat!