Kim Das

'Er gaan veel deuren voor je open'

Naam: Kim Das
Leeftijd: 21 jaar
Opleiding: Marketing, tweede jaar, voltijd
Vooropleiding: Mbo Vormgeving product presentatie - SintLucas

Waarom ben je een Associate degree gaan volgen?

Na mijn mbo-opleiding wist ik dat ik nog een hbo-studie wilde gaan doen, maar ik had nog geen idee over de richting. Wel wist ik dat het concept van een Ad me erg fijn leek. Nog 4 jaar studeren vond ik te lang, maar meteen gaan werken op mijn 19e vond ik dan weer te vroeg. Een tweejarige opleiding kwam precies goed uit. En de praktische manier van leren sprak mij erg aan.

Waarom heb je gekozen voor de opleiding Marketing?

Mijn mbo-opleiding was erg creatief, ik leerde alles over interieur styling, het optimaliseren van een winkelinrichting, etaleren en fotografiestyling. Wanneer ik ging kijken naar studies die hierop aansloten, kwam ik al snel bij kunstacademies uit. Dit was niks voor mij, dus de zoektocht ging verder. Toen kwam ik de Ad Marketing tegen. Online marketing vond ik een mooie aanvulling op mijn voorgaande studie. Beide hebben ze namelijk te maken met zichtbaarheid, zaken aantrekkelijk presenteren en verkopen. Vandaar mijn keuze voor de Ad Marketing.

Wat vind je goed aan de opleiding?

Door de vele praktijkopdrachten en stages leer je ontzettend veel, gaan er deuren voor je open en bouw je een netwerk op. Dat vind ik ontzettend waardevol. Verder vind ik de interactie met de docenten erg fijn, ik zie ze echt als begeleiders. Ook komen ze allemaal uit het werkveld waardoor ze veel kennis hebben. Hierdoor is het zeer prettig werken.

Wat kan beter?

Veel opmerkingen over de opleiding heb ik niet, ik ben vooral tevreden. Als ik iets zou moeten kiezen wat verbeterd kan worden dan is dit duidelijkheid. Af en toe was niet alles helemaal of pas heel laat duidelijk, dat kan nog wel iets beter.

Wat zijn je plannen na het behalen van je Ad-diploma?

Ik studeer af bij een online marketing bureau. Hier mag ik drie dagen per week blijven werken. Daarnaast ben ik 3 vaste dagen per week bezig met mijn eigen onderneming By Kim Das. Dit is mijn plan voor het komende half jaar. Hoe het daarna gaat lopen weet ik nog niet, ik ben tevreden met hoe het nu gaat en vaak lopen zaken toch anders dan gepland.

Kim Das 1552.jpg

Heeft de Ad Marketing toevoeging voor je eigen bedrijf?

Bijna 2 jaar geleden ben ik begonnen met mijn eigen fotografiebedrijfje, toen nog met de focus op bruiloften, families en love shoots. Gedurende mijn studie ben ik van richting veranderd. Inmiddels fotografeer ik ondernemers en help ik hen met het inzetten van deze foto’s op hun online kanalen. Deze twee zaken bied ik nu samen aan. Ik kan de theorie van school toepassen op mijn bedrijf waardoor ik steeds meer opdrachten krijg. Ook hebben we tijdens de opleiding de thema’s branding en social media behandeld. Hierdoor heb ik mijn onderneming kunnen specialiseren. Neem gerust een kijkje op mijn website: by-kimdas.nl.

Tip voor de studiekiezer

Niet weten welke studie je moet kiezen is heel normaal. Zelf wist ik het ook niet altijd goed, maar ik heb gekozen voor iets dat ik leuk en interessant vond. Dat wil ik alle studiekiezers dan ook graag adviseren: ga vooral iets doen dat je leuk vindt! Dat is het belangrijkste, alle details zoals het nadenken over een specifieke functie komen later nog wel aan bod. Ik wil iedereen heel veel succes wensen met hun keuze én met hun studie!