Student aan het woord over de Ad Communicatie

Lars Vlaar

'Doe vooral wat je zelf leuk vindt'

Naam: Lars Vlaar
Leeftijd: 23
Woonplaats: Nuenen
Opleiding: Ad Communicatie, tweede jaar, voltijd
Vooropleiding: mbo - De Rooi Pannen (sign specialist)

Tweedejaarsstudent Lars Vlaar heeft afgelopen week de bestickering voor de Open dag verzorgd. Regelmatig kwam hij al langs bij het communicatieteam om te vertellen over zijn eigen bedrijf, Creativ Concepts. Hij begon hiermee tijdens zijn mbo-opleiding waar hij tijdens stages vooral bezig was in de werkplaats. Lars wilde wat creatievers. Toen hij in zijn vierde jaar een bedrijfsplan moest schrijven, wist hij het zeker, hij wilde voor zichzelf beginnen. Nu zo’n 3 jaar verder kan bijna ieder bedrijf bij hem terecht voor branding. Voor de zomer liet Avans Academie dan eindelijk weten dat ze zijn hulp wel konden gebruiken. Ze wilden graag iets op de voorkant van het pand hebben, maar daar zitten restricties aan. Het communicatieteam en Lars kwamen uiteindelijk samen tot een goede oplossing voor de open dag van 25 januari.

Lars vertelt over zijn ervaring als student van de Ad Communicatie.

Waarom ben je een Associate degree gaan volgen?

Nadat ik mijn mbo-diploma gehaald had merkte ik dat ik graag meer wilde, ik wilde meer leren en mijn vaardigheden uitbreiden. Ik twijfelde om een bachelor te doen omdat 4 jaar lang superhard blokken niet voor mij is weggelegd. De Associate degree was dus de perfecte oplossing.

Hoe kom je terecht bij de Ad Communicatie?

Communicatie sloot erg goed aan bij mijn vooropleiding, wat ik deed met mijn eigen bedrijf en wat ik nog graag wilde leren. Ik was van mening dat ik alle kennis die ik zou opdoen tijdens deze opleiding zou kunnen toepassen bij Creativ Concepts.

Hoe kwam je erachter dat er een Associate degree bestond?

Iemand in mijn omgeving wist dat ik me aan het oriënteren was op vervolgopleidingen, zij wees me op de Associate degree. Toen heb ik een kijkje genomen op de website, wat ik zag en las over de Ad-opleidingen sprak me erg aan, waardoor ik me meteen heb ingeschreven.

Welke tip kun je nog meegeven aan je docenten van de opleiding?

Eigenlijk ben ik over het algemeen heel tevreden. Dat betekent natuurlijk niet dat alles perfect was, maar tijdens de opleiding zelf is er al veel ruimte voor feedback en input geweest. Er was wel eens onduidelijkheid, dat was ook begrijpelijk als proefkonijnen van de opleiding, hier heb ik me dan ook nooit aan gestoord.

Lars Vlaar.jpeg

Wat ga je de komende periode doen?

De laatste 20 weken van afgelopen schooljaar heb ik stage gelopen bij De Rooi Pannen. Op het moment ben ik bezig met het verbeteren van mijn afstudeeronderzoek waarin ik heb onderzocht hoe de naamsbekendheid van het Associate degree vergroot kan worden onder de studenten van de Rooi Pannen. Ondertussen zit ik niet stil en ben ik druk met lopende projecten van Creativ Concepts, zo zijn we momenteel bezig met het de signing van het interieur en exterieur van een restaurant, hebben we een samenwerking met een drankleverancier voor het bedrukken van champagneflessen en beplakken we regelmatig ramen van winkels in Eindhoven en Tilburg.

Wat is je het meest bijgebleven van de afgelopen 2 jaar?

De praktijkopdrachten en stages bij verschillende bedrijven zijn mij het meest bijgebleven. Omdat het voor veel bedrijven ook nieuw was om met Ad-studenten te werken, leverde dit vermakelijke en interessante binnenkomers op, dat vond ik zelf leuk om mee te maken. Al met al vind ik de manier van leren het meest kenmerkend van de Ad.

Heeft de opleiding Ad-Communicatie toevoeging gehad voor je eigen bedrijf?

Daar kan ik met alle zekerheid ja op antwoorden. Alles wat ik bijvoorbeeld voor een bedrijf deed tijdens een praktijkopdracht, kon ik zelf ook toepassen. Bij een stageplek leerde ik veel over analytics en het optimaliseren van websites, deze kennis heb ik toen ook gebruikt bij mijn eigen website.

Doordat ik tijdens de opleiding een netwerk heb opgebouwd, heb ik er niet alleen kennis maar ook projecten aan overgehouden. Zoals de bestickering van de Open dag van Avans Academie of de signing van een kantoor bij de Rooi Pannen.

Tip voor studenten

Graag zou ik alle (toekomstige) studenten willen meegeven dat je vooral moet doen wat jij leuk vindt. Kijk waar jouw interesse ligt en kies tijdens je studie dus ook alvast voor de branche waar jij in verder wil, dan kun je ervaring opdoen en een netwerk opbouwen.

Lees meer over het bedrijf van Lars.