Maartje van Soest

Blijf bij wat je doet, zolang je het maar naar je zin hebt. Als dat niet meer zo is, verander het dan!

Naam: Maartje van Soest
Vooropleiding: mbo 4

Maartje is in 2019 gestart met de Associate degree Management. Na het behalen van haar mbo-diploma is ze gestart aan het hbo. Dit was toch te veel uitdaging, maar het mbo was juist te weinig uitdaging. Daarom was een Ad opleiding dé perfecte oplossing!

Waarom heb je gekozen voor de Associate degree Management?
Ik heb hiervoor een mbo- 4 opleiding afgerond en heb ook twee jaar aan het hbo gestudeerd. Waar het mbo mij niet voldoende uitdaging gaf, deed het hbo dat voor mij te veel. Ik viel dus precies tussen die twee niveaus in. De Associate degree was voor mij precies dat stapje ertussenin. De theorie op hbo-niveau ontvangen en het kunnen toepassen in de praktijk is voor mij een goude combinatie. Alle onderdelen van deze opleiding spreken mij aan. Het niveau past mij goed en de werkzaamheden (officemanagement, projectmanagement en eventmanagement) doen dat ook.

Ben je tevreden over de keuze die je destijds hebt gemaakt?
Het willen organiseren zit diepgeworteld in mijn karakter, ik doe het al van kleins af aan. Het fijne aan deze opleiding is de brede opzet. Dus ook als je niet 100% zeker weet welke kant je op wilt, is er voldoende mogelijkheid om dat uit te zoeken. Als je beschikt over de vaardigheden van een organisator zijn de baanmogelijkheden bijna eindeloos voor mijn gevoel. Hiernaast sprak de twee- jarige duur van de opleiding mij erg aan. Ik merk bij mijzelf dat mijn spanningsboog (veel) korter is dan vier jaar. Ik vind het superfijn dat ik de opleiding in een relatief korte tijd kan afronden en toch een zeker kennisniveau kan bereiken. Al met al ben ik dus absoluut blij met mijn keuze voor mijn opleiding.

Kan je iets meer vertellen over je opleiding?
In het eerste jaar moest ik wel weer inkomen met het studeren. Ik had daarvoor namelijk twee tussenjaren gehad. We moesten vanaf de eerste week echt aan de bak met de theorie, de opdrachten en de toetsen. Dit was veel werk en dat bleef de rest van het jaar ook zo. Dit vond ik alleen niet zo’n probleem. Ik vind het prima om veel te moeten doen, dan loopt de agenda tenminste een beetje vol. De werkdruk deed mij terugdenken aan het hbo, op een goede manier.

7MaartjevanSoest.png

Hoe ervaar je de afstudeerperiode?
De afstudeerperiode ervaar ik als een mooie kans. Ik doe een onderzoek naar de communicatie (gericht op de informatievoorziening) vanaf de docenten naar de studenten toe. Ik ga met de resultaten een verbeterplan opstellen en ook invoeren. Zeker in deze Corona- tijd is dit een ontzettend mooie uitdaging! Waarom ik dit een mooie kans vind? Als ik dit plan goed uitvoer en mijn kaarten goed speel, is er misschien kans dat ik hier kan blijven werken. Dat zou ik natuurlijk heel graag willen en dat zou mijn diploma natuurlijk helemaal compleet maken.

Tip voor de studiekiezer
Als laatste zou ik de studiekiezer willen meegeven om te doen waar je blij van wordt. Toen wij op de middelbare school een studie moesten kiezen, kozen veel studenten voor iets economisch want ‘dan wist je in elk geval zeker dat je geld zou verdienen.’ Onzin! Als je doet wat je leuk vindt, komt dat geld vanzelf want dan sta je namelijk in je kracht. Ga je doen wat je verstandig vindt maar waar je hart niet ligt? Dan komt dat geld natuurlijk ook wel, maar tegen welke prijs? Liever elke dag lachend naar je werk dan met tegenzin, toch?