Nino Kusters

The only way to finish is to start

Naam: Nino Kusters
Leeftijd: 22 jaar
Vooropleiding: ROC Tilburg Sport en Bewegen SCUB.
Business: Coachzone

Nino is in 2020 gestart met de Associate degree Ondernemen. Na zijn mbo-diploma wilde hij zich nog graag verder ontwikkelen. Toen hij de Ad Ondernemen tegenkwam was hij eigenlijk meteen verkocht. Een twee jarige opleiding die helemaal in het teken staat van jouw onderneming was voor hem perfect!

Waarom heb je gekozen voor de Associate degree Ondernemen?
Ik zat al enige tijd met een idee in mijn hoofd dat ik wilde gaan uitvoeren. Maar ik wilde mezelf ook nog verder blijven ontwikkelen. Toen ik de Associate degree Ondernemerschap tegen kwam was ik gelijk verkocht. Een twee jarige opleiding die helemaal in het teken staat van jouw onderneming en dus vooral praktijk gericht is. Ik heb er tot op de dag van vandaag nog geen spijt van gehad!

Waarom heb je gekozen voor de Associate degree Ondernemen?
Ik ben zeer tevreden over de keuzes die ik heb gemaakt. Je gaat sowieso fouten maken maar daar leer je juist alleen maar van. Het is gewoon belangrijk dat je gaat starten, aan de slag gaat en dus keuzes gaat maken.

Kan je iets meer vertellen over je opleiding?
De Associate degree Ondernemen is een 2 jarige studie die hand in hand gaat met je onderneming. Met vakken als verkoop, start-up, grow-up en finance leer je niet alleen maar hoe je je onderneming moet starten, onderhouden en groeien. Maar ga je ook aan de slag met jezelf als persoon. Deze combinatie zorgt ervoor dat je jezelf echt stappen ziet maken in de wereld van het ondernemen.

NinoKusters.png

Hoe ervaar je het eerste jaar?
Het is natuurlijk een wat ander jaar geweest i.v.m. Corona dan normaal, maar dat neemt niet weg dat ik me tot nu toe als ondernemer enorm heb kunnen ontwikkelen. Ik kijk dan ook erg uit naar de toekomst! Het mooie aan deze opleiding vind ik ook dat je ondanks dat je een onderneming alleen op bouwt, je altijd kan rekenen op hulp en advies van je klasgenoten en leraren.

Wat wil je graag bereiken in de toekomst?
In de toekomst wil ik Coachzone natuurlijk uitbouwen naar een landelijk erkent personal trainer platform waar klant en trainer verbinding kunnen maken. Dit moet er voor gaan zorgen dat Nederland massaal meer gaat sporten!

Tip voor de studiekiezer
Mijn grootste tip is om gewoon actie te ondernemen en niet stil te zitten. Neem een proef dag of vraag informatie bij de opleiding.