Simone van Roessel

Ik voel me hier gezien


Naam: Simone van Roessel 
Leeftijd: 20 jaar
Vooropleiding: 
Niet behaald  Bachelor bedrijfskunde, Avans ’s-Hertogenbosch 
Behaald  Manager Retail, mbo-niveau 4, Koning Willem 1 College in ’s-Hertogenbosch

Simone is in 2020 gestart met de Associate degree Management. Na het behalen van haar mbo-diploma wilde ze graag verder studeren. Ze had gekozen voor de bachelor Bedrijfskunde. Toch lag het tempo te hoor en was het té theoretisch. Na het zoeken van een andere opleiding kwam ze uit op de Associate degree Management. Hier is ze tot op de dag van vandaag nog steeds erg tevreden mee!

Waarom heb je gekozen voor de Associate Degree Management?

Na mijn mbo-opleiding Retail Manager wist ik dat ik nog niet klaar was en wilde doorstuderen Zo begon ik met goede moed aan de bachelor Bedrijfskunde aan Avans Hogeschool in ’s-Hertogenbosch.Wat ik al snel merkte, is dat het tempo erg hoog lag en dat het heel theoretisch was. Dit was ik niet gewend van het mbo. Zo werden mijn punten steeds slechter en ben ik gaan nadenken over eventuele vervolgstappen. Ik ging naar andere opleidingen kijken. Daardoor kwam ik erachter dat het hem niet in de opleiding zelf zit, maar vooral in het soort onderwijs.Via een kennis ontdekte ik het concept van de Associate degree. Een praktijkgerichte opleiding op hbo-niveau. Dit klonk mij als muziek in de oren. Binnen de opleiding staan de thema’s Project-, Office- en Eventmanagement centraal. Als student moet je goed kunnen plannen en organiseren. Je moet stressbestendig zijn en snel kunnen schakelen. Dat past helemaal bij mij.Na een online Open avond ben ik nog enthousiaster geworden en heb ik mij gelijk ingeschreven.

Ben je tevreden over de keuze die je destijds hebt gemaakt?

Ik ben zeker nog tevreden! De theorie die ik leer, kan ik gelijk toepassen bij de groepsprojecten. Daardoor ga ik het echt voor me zien Elk blok staat een onderwerp centraal. Door de aanvullende groepsprojecten kun je echt iets toevoegen bij het bedrijf waar je het groepsproject uitvoert. Op dit moment zit ik in mijn 3e blok en ben ik hard op zoek naar een stage. Door corona is dit nog niet zo makkelijk. Ik vind het knap van de docenten dat ondanks dat de lessen online zijn, het én te volgen én ook nog gezellig is.


 

Simone van Roessel.jpg

Kan je iets meer vertellen over je opleiding?

De Ad Management duurt 2 jaar. De opleiding verbindt de theorie met de praktijk op hbo-niveau. In het 1e jaar heb je 4 blokken: Eventmanagement, Projectmanagement, Procesmanagement en als laatste een blok stage. Elk blok staat er een onderwerp centraal, daarbij krijg je aanvullende theorie en workshops. Ook is er elk blok een groepsproject waar je met je groepje zelf een bedrijf voor zoekt. In het 2e jaar krijg je het eerste half jaar nog theorie over onder andere verandermanagement en leiderschap en nog een groepsproject. En zo kun je met 1,5 jaar ervaring in je zak gaan afstuderen!

Hoe ervaar je het eerste jaar?

Ik ben midden in de lockdown met de opleiding gestart, dus alle lessen waren online. Dat was wel even wennen. Alle docenten en medestudenten heb ik online leren kennen, dus we moeten er samen voor zorgen dat het gezellig blijft en iedereen gemotiveerd blijft. Toch gaat dit erg goed tot nu toe! Doordat meer mensen thuiswerken, is het niet zo makkelijk om een stage te vinden. Vanuit huis is het namelijk lastig om een stagiair te begeleiden. Maar ik ben druk bezig en ik weet zeker dat het goed gaat komen!

Wat wil je graag bereiken in de toekomst?

Dat vind ik een lastige vraag.Wat ik in ieder geval wel zeker weet, is dat ik na deze opleiding wil doorstuderen en mijn bachelor Bedrijfskunde alsnog wil gaan halen. Ik hou van een uitdaging. Ik probeer te doen wat ik leuk vind en kansen te grijpen die op mijn pad komen. Waar ik tot nu toe bij deze opleiding achter ben gekomen is dat ik projectmanagement erg interessant vind. Ik sluit dus niet uit dat dit misschien iets gaat worden voor mij in de toekomst.

Tip voor de studiekiezer

Wat ik graag wil meegeven aan toekomstige studenten, is: doe wat je leuk vindt en wat goed voelt! Verdiep je goed in de verschillende opleidingen en bezoek veel open avonden en proefstudeerdagen. Op de website van Avans Academie Assoicate degrees staan beschrijvingen van de verschillende opleidingen. Kijk goed welke eigenschappen de opleidingen vragen en ga na of je jezelf hierin herkent.