Theun Dingemans

Het leven is te mooi om je slecht te voelen

Naam: Theun Dingemans
Leeftijd: 21 jaar
Vooropleiding: Ondernemerschap en Retailmanagement
Business: Kledingmerk OPS.

Theun is in 2020 gestaart met de Associate degree Ondernemen. Aangezien hij een eigen onderneming wilde beginnen leek het hem de beste keuze om een tweejarige opleiding te doen die zich vooral richt op de praktijkaspecten van ondernemen. Hij ziet het als de beste keuze die die had kunnen maken. 

Waarom heb je gekozen voor de Associate degree Ondernemen?
Hoewel ik nog in de beginfase van mijn onderneming zit, vind ik het dusver een van de beste keuzes van mijn korte bestaan. Aangezien ik een eigen onderneming wilde beginnen leek het mij de beste keuze om een tweejarige opleiding te doen die zich vooral richt op de praktijkaspecten van ondernemen. Bij een meer theoretisch georiënteerde studie leer je een hoop, maar pas je minder toe en dan begin je pas echt te leren hoe alles werkt als je klaar bent met de studie. Hierom merkte ik dat een Associate degree zoals deze meer bij mij past.

Ben je tevreden over de keuze die je destijds hebt gemaakt?
Ik ben heel tevreden over de keuze die ik destijds heb gemaakt. Zelf heb ik meerdere studies geprobeerd die gericht waren op ondernemen. Bij deze studies was het meestal veel op school zitten en leren uit boeken. Bij deze studie is het echter zo dat je, zoals eerder genoemd, leert door middel van het echt te doen. Je leert door een onderneming te starten en alle aspecten die hier bij horen ook echt te doen.

Kan je iets meer vertellen over je opleiding?
Zoals eerder benoemt is deze studie zeer gericht op de praktijk. Je krijgt lessen over hoe je bepaalde dingen moet aanpakken en vervolgens wordt er van je verwacht dat je dit toepast in de praktijk. Ook heb je hele capabele docenten die je constant in de juiste richting sturen maar wel jou de keuzes laten maken zodat je ervan kan leren. Ook krijg je regelmatig workshops met gastsprekers die een bepaald vak beoefenen en jou hier dus meer over kunnen leren.

TheunDingemans.png

Hoe ervaar je het eerste jaar?
Zelf heb ik het eerste jaar als erg prettig ervaren en heeft tot nu toe de studie mijn verwachtingen overtroffen. Ook is het heel fijn dat je met gelijkgestemden personen in de klas komt. Iedereen is bezig om een ondernemer te worden en elk verhaal is anders. Naast dat je het hierdoor vaak snel en goed met medestudenten kunt vinden, is het ook een hele goede manier om je netwerk te verbreden. Je medestudenten willen je graag helpen en jij raakt zelf ook geneigd om jouw medestudenten te helpen waar dat kan.

Wat wil je graag bereiken in de toekomst?
Graag hoop ik dat ik binnen een aantal jaar een goed lopende onderneming heb. Wanneer dit niet lukt ben ik ervan overtuigd dat ik van het gehele proces veel heb geleerd en ervaringen heb opgedaan die je bij de meeste studies niet kan leren. Ook lijkt het mij leuk om een aantal medestudenten terug te zien om te kijken of zij ook succes hebben behaald of een ervaring wijzer zijn geworden.

Tip voor de studiekiezer
Als ik een tip kan geven aan mensen die nog twijfelen over deze studie dan zou ik zeggen dat als je liever een praktijk gerichte studie zoekt waarin je niet met je neus in de boeken wordt gedrukt maar, juist door middel van educatieve lessen die je ook direct kan toepassen jouw kennis vergroot dan past deze studie zeker bij je. Ook wil ik graag toevoegen dat de docenten die ik afgelopen jaar heb meegemaakt goed inspelen op jou als persoon en kijken hoe ze je het best kunnen motiveren. Dit vind ik zelf erg prettig aangezien er geen onnodig autoriteitscomplex te pas komt die je nog regelmatig tegen komt bij bepaalde studies.