Tim van Benthum

Er is maar een manier om er achter te komen of het werkt, probeer het!

Naam: Tim van Benthum
Leeftijd: 22 jaar
Vooropleiding: Horeca ondernemer Manager
Business: Bentubs verhuur ( vanaf augustus 2021 live )

In 2020 is Tim gestart met de Associate degree Ondernemen. Na een Open dag van Avans Hogeschool bij de opleidingen Commerciele Economie en Bedrijfskunde, was hij toch niet overtuigd. Hij werd getipt op de Ad Ondernemen en was meteen heel positief over het concept: tweejarige opleidingen en de mogelijkheid tot het uitbouwen van je eigen bedrijf. 

Waarom heb je gekozen voor de Associate degree Ondernemen?
Ik ging naar de Open dag in Den Bosch en had me ingeschreven bij diverse informatie rondes op de hogeschool (bachelor). Onder andere Commerciële Economie en Bedrijfskunde, maar ik was niet overtuigd. Toen hebben ze mij getipt op een tweejarige opleiding die perfect aansloot bij mijn ambitie om een hbo-opleiding af te ronden én te kijken of ik mijn huidige bedrijf uit kon bouwen. Zodat ik later nooit het gevoel heb dat ik het niet geprobeerd heb.

Ben je tevreden over de keuze die je destijds hebt gemaakt?
Jazeker, zoals ik al zei wilde ik gewoon proberen of er meer uit mijn bedrijf te halen viel. Achteraf is het wat anders gelopen dat ik van te voren aan had zien komen. Eind april heb ik mijn foodtruck verkocht aan mijn compagnon. Vanuit de opleiding is het een vereiste dat je een eigen bedrijf hebt, dus ben ik in een stroomversnelling op zoek gegaan naar een nieuw idee. Uiteindelijk ben ik uitgekomen bij 'Bentubs Verhuur', deels afgeleid van mijn achternaam 'Benthum' en deels de business waarin ik actief ga zijn namelijk 'hottubs'. Bij ons ben je aan het goede adres als je op zoek ben naar een gezellige avond badderen met je relatie, vrienden of familie!

Kan je iets meer vertellen over je opleiding?
Door Corona heeft het jaar er nogal anders uitgezien dat ik had kunnen bedenken. Eerst mochten we nog één keer in de week naar school maar van december tot april helemaal niet. Het is best bijzonder dat je je docenten en klasgenoten in het echt misschien maar 10 keer gezien hebt. We hadden (online) 4 dagen in de week les in Financieel, Verkooptechnieken, Recht, Engels, Ondernemer en Onderneming. Hier geven ze je de basis mee van hoe jij je eigen bedrijf moet runnen. Je kunt nog zo goed kunnen verkopen, maar als je niet goed bent met cijfers moet je of iemand zoeken die dit voor je gaat bijhouden of je moet het zelf leren. Je had 1 of 2 dagen vrij in de week om aan of in je eigen bedrijf te werken, zo kun je bijvoorbeeld op die dagen klant afspraken inplannen of aan een nieuw concept werken.

Foto review website.png

Hoe ervaar je het eerste jaar?
Ik ervaar het als een hele leerzame periode. Het beeld dat ik zelf had van 'op het hbo geven ze er niks om of je er wel of niet bent' kan ik volledig ontkrachten. Dat vind ik zelf een heel prettig gevoel. Wel is het zo dat je er zo goed als alleen voorstaat. Aan het einde van ieder half jaar lever je twee eindproducten in dit is eigenlijk alles wat je in dat semester geleerd hebt. Er is niemand die tegen je zegt dat je de hele dag moet gaan typen, omdat je anders de deadline niet gaat halen. Dit MOET je zelf doen want anders in de soep loopt.

Wat wil je graag bereiken in de toekomst?
Ik hoop in augustus 2021 te starten met mijn nieuwe bedrijf, dit is afhankelijk van de leverdatum van de hottub. Snel hoop ik mijn assortiment uit te kunnen bereiden. In welke richting weet ik nog niet. Het zou geweldig zijn om van mijn eigen bedrijf mijn fulltime baan te maken. Maar mocht dit niet lukken zou parttime ook al heel mooi zijn.

Tip voor de studiekiezer
Ga naar een Open dag, online of nog liever fysiek. Proef de sfeer en stel vooral vragen aan studenten. Als je een vraag aan mij hebt mag je altijd een mailtje sturen naar tjm.vanbenthum@student.avans.nl ik zal dan contact met je opnemen.