Student aan het woord over de Ad Management

Tycho Schoones

“Hoogtepunt van mijn afstudeerstage is de opening van het Formule 1 Circuit in Zandvoort”

Naam: Tycho Schoones
Leeftijd: 20
Opleiding: Ad Management – projectmanagement, tweede jaar, voltijd
Vooropleiding: Eerste jaar bachelor Bedrijfskunde MKB

Kun je iets vertellen over je afstudeerstage?

Sinds januari loop ik stage bij de afdeling sponsoring en evenementen op het hoofdkantoor van Jumbo. Vanaf de eerste week mocht ik al meewerken met diverse werkzaamheden, ik werd meteen door alle collega’s van de afdeling betrokken bij allerlei verschillende activiteiten. Zo heb ik nu een ondersteunende rol bij allerlei projecten binnen de afdeling, zoals een project met Brainport Eindhoven. Al snel werd mij gevraagd of ik een project van de themamanager sport wilde overnemen en was ik vastberaden om het project een succes te maken.

Dat is uiteindelijk mijn afstudeerproject geworden. Dit project is om door middel van de app Scorito al het Jumbo personeel deel te laten nemen aan een aantal sportspellen, bijvoorbeeld Formule 1 en Tour de France. Hiermee willen we de betrokkenheid tussen het personeel en de Jumbo-sporters vergroten. Medewerkers kunnen individueel en per filiaal strijden om prijzen en zich kronen tot de beste Jumbo-voorspeller. Mijn taken bestaan uit het leiden van de voorbereidingen, uitvoering en evaluatie van het project. Ik mag andere leden van de projectgroep aansturen en ben het aanspreekpunt van het Jumbo-personeel wanneer ze vragen hebben.

Helaas gaan de sportevenementen vooralsnog niet door, daarom ben ik nu bezig met de voorbereidingen van het eerstvolgende evenement. Dit doe ik door het proces met actiepunten te beschrijven in een document, hierdoor is het duidelijk wat er een volgende keer moet gebeuren.

Naast mijn werkzaamheden heb ik nog veel leuke momenten mee mogen maken. Samen met de afdelingsmanager was ik aanwezig bij de opening van circuit Zandvoort voor de founders, het was een dag die ik niet snel zal vergeten. De openingsrondes van Max Verstappen, het meerijden met Prins Bernhard in zijn raceauto en het meerijden met Arie Luyendyk in een Aston Martin was het meest indrukwekkende van deze dag. Een ander hoogtepunt was de carnavalsborrel, de gezelligheid die je zou verwachten bij een Brabants familiebedrijf was hier zeker aanwezig!

Waarom ben je een Associate degree gaan volgen?

Wat me aanspreekt aan een Ad is dat je vooral wordt voorbereid op het werkveld door middel van projecten en praktijkopdrachten, bijvoorbeeld de stages. Ik merk dat ik met praktijkgericht onderwijs iets beter en sneller kan leren dan het theoretisch onderwijs.

Tycho Management Den Bosch.JPG

Waarom heb je gekozen voor de opleiding management?

2 jaar geleden sprak ik met een kennis die projectmanager is bij Heineken. De competenties die je hiervoor moet bezitten, kon ik terugvinden bij mezelf. In datzelfde jaar studeerde ik Bedrijfskunde MKB en hierin spraken vooral processen en marketing me aan. Met deze inzichten in mijn achterhoofd kwam ik bij de opleiding management terecht. Een van de mooiere dingen aan mijn stage is dat ik nu de leiding heb over een project en de marketing aspecten hierin kan combineren. Het is dus zeker een wijze beslissing geweest.

Wat vind je goed aan de opleiding?

Het mooiste aan onze opleiding vind ik de laagdrempeligheid en de relatie met je docenten. Van een potje kaarten met de docent tot het vragen van feedback aan de kerndocent op een vrijdagavond. Ook is de opleiding constant bezig met het verbeteren van zichzelf en hierbij helpt de feedback van de studenten enorm.

Wat zijn je plannen na het behalen van je Ad-diploma?

Mijn plannen zijn om in ieder geval door te studeren, ik ben nog jong en heb de ambitie om nog meer te leren. Ik wil graag doorstromen naar bedrijfskunde, of dit de voltijd of deeltijd opleiding wordt dat weet ik nog niet. Dit hangt er vanaf of er wellicht een leuke baan mijn pad op komt.

Tip voor de studiekiezer

Bedenk goed wat jouw kwaliteiten zijn en zoek dan een opleiding die hierbij past. Vergeet daarbij even de exacte beroepen, functies of salarissen, dat komt later wel. Erachter komen waar je goed en juist niet goed in bent, helpt je een opleiding te vinden waar jouw vaardigheden het beste in naar voren komen.