Yannick Willemsen

'Ik kon direct mijn bijdrage leveren in projecten'

Naam: Yannick Willemsen (24)
Opleiding: Associate degree Informatica - alumnus
Vooropleiding: Informatica Hogeschool Utrecht en Avans Hogeschool (beide niet afgerond)

Welke opleiding volgde je voordat je begon bij de Avans Academie? 

Na de havo ben ik gestart met de studie Technische Informatica aan de Hogeschool Utrecht. Deze studie heb ik niet afgemaakt. Daarna ben ik naar Avans Hogeschool gegaan. Daar heb ik eerst Technische Informatica gestudeerd, daarna Informatica. Ook deze studies heb ik niet afgemaakt. 

Waarom koos je voor de Associate degree Informatica?

De praktijkgerichte aanpak van de opleiding sprak me erg aan. Je werkt in projectgroepen samen met andere studenten aan opdrachten. Ook de tentamens zijn praktijkgericht. Zo krijg je voor een tentamen programmeren een dag de tijd om een opdracht uit te werken. En je mag internet erbij gebruiken. Wat ik ook prettig vond, is dat je bij een Associate degree meer en beter contact hebt met docenten dan bij een bachelor. Dit komt doordat de opleiding kleiner is opgezet dan de bachelor. De opzet van de opleiding heeft ervoor gezorgd dat ik mezelf beter kon richten op school, waardoor ik beter leerde.

Yannick Willemsen.jpg

Wat doe je nu?

Ik ben afgestudeerd bij Traxion, een organisatie op het gebied van IT Consultancy. Na mijn afstuderen kon ik direct aan de slag bij deze organisatie. Dankzij de praktijkgerichte opzet van mijn opleiding kon ik direct mijn bijdrage leveren aan projecten van een klant van Traxion. In de toekomst wil ik graag meer leren over cybersecurity, red teaming en ethical hacking. Daar wil ik graag mijn beroep van maken.