Kosten Associate degree

Je wilt graag starten met een Associate degree opleiding, maar wilt eerst weten wat het kost om bij ons te studeren. Je betaalt het wettelijke collegegeld dat elk jaar wordt vastgesteld door het ministerie. Of het instellingscollegegeld, dat jaarlijks wordt vastgesteld door Avans Academie. Investeer in je toekomst met een Associate degree!

Wettelijk collegegeld

Als je studeert aan de Avans Academie Associate degrees dan betaal je per studiejaar je collegegeld. Het wettelijk collegegeld voor studiejaar 2023-2024 bedraagt € 2.314.

Halvering wettelijk collegegeld eerstejaars

Voor eerstejaars geldt een extra halvering van het collegegeld. Check hier of jij daarvoor in aanmerking komt.

Instellingscollegegeld

Niet iedereen komt in aanmerking voor het wettelijk collegegeld. Je moet aan enkele voorwaarden voldoen. Heb je al een bachelor afgerond? Dan kan dat ook gevolgen hebben voor je collegegeld. Als je niet aan de voorwaarden voldoet, dan betaal je het instellingstarief. De hoogte hiervan voor studiejaar 2023-2024 is €8.852. Check volledigheidshalve de collegegeldmeter.

Andere studiekosten

Naast collegegeld betaal je voor boeken en ander lesmateriaal. Een laptop is vaak handig, maar niet altijd verplicht. Na je aanmelding ontvang je van ons een boekenlijst met benodigd materiaal.

Neem contact met ons op als je vragen hebt.