Doorstuderen

Heb je na twee jaar studeren de smaak te pakken? Dan kun je eenvoudig doorstromen naar een verwante bacheloropleiding.

Ga je werken of volg je nog een bachelor?

Je kunt natuurlijk meteen aan de slag wanneer je je Ad-diploma haalt. Maar je kunt er ook voor kiezen om door te studeren aan een bacheloropleiding. Avans Hogeschool en HZ University of Applied Sciences bieden onze studenten na afstuderen de mogelijkheid om door te stromen naar een bacheloropleiding met een maatwerkprogramma. Dat betekent dat je met een op maat gemaakt 2-jarig programma van 120 studiepunten je bachelordiploma kunt halen na je Associate degree.  

Klik op jouw opleiding in het overzicht hieronder bekijk welke doorstroommogelijkheden van verwante opleidingen voor jou zijn gecreëerd. Je bent straks als student zelf verantwoordelijk om contact op te nemen met de betreffende bacheloropleiding voor meer informatie en aanmelding. We raden studenten die willen doorstuderen na hun Ad aan zich aan te melden voor de landelijke deadline van 1 mei, daarna gelden mogelijk andere voorwaarden bij de bacheloropleiding. 

Voor meer informatie over aanmelden bij Avans kijk je op avans.nl. Voor meer informatie over aanmelden bij de HZ kijk je op hz.nl. Of neem contact op met de betreffende bacheloropleiding. 

Niet-verwante opleiding

Naar een andere bacheloropleiding doorstromen dan weergegeven in deze lijst kan natuurlijk ook. Houd er dan rekening mee dat je deze niet-verwante bacheloropleiding volgens het reguliere opleidingsprogramma volgt dat 4 jaar duurt. Afhankelijk van jouw situatie, ervaring en voorkennis kun je misschien wel vrijstelling aanvragen. Hiervoor neem je zelf contact op met de betreffende bacheloropleiding.

Doorstuderen

Alles uitvouwen