Laatste update: 29 juni 2020

Jouw start bij Avans Academie

Leuk dat je gekozen hebt voor een opleiding bij Avans Academie Associate degrees. We kijken ernaar uit om je na de zomervakantie te ontmoeten! Op deze pagina vind je wat je kunt verwachten en wat je nog moet regelen. Check 'm regelmatig want er kunnen nog dingen veranderen.

Avans_academie_0013.jpg
Check je opleiding!

Start per opleiding

Vanaf medio juli is er meer bekend over de start en intro van jouw opleiding. Die informatie zullen we hieronder per opleiding plaatsen. Bijvoorbeeld over waar en wanneer je verwacht wordt, wat je mee moet nemen en wat je kan verwachten. We sturen je in augustus ook een e-mail met de laatste informatie, dus houd je inbox in de gaten.
 

Onderwijs na de zomer

Tot en met januari 2021 gaan we voor hybride onderwijs. Dit betekent een combinatie van online onderwijs en lessen op locatie in Den Bosch. Daarna kijken we opnieuw naar wat er mogelijk is.

Les in Den Bosch
Wij vinden het belangrijk dat  studenten elkaar leren kennen en dat jij ook weet wie je docenten zijn. Binnen de richtlijnen van de overheid zorgen we er daarom voor dat je zoveel mogelijk les krijgt in ons gebouw. Uiteraard staat veiligheid altijd voorop.

Wat kun je verwachten?
De lessen zijn zoveel mogelijk in hetzelfde lokaal, er zijn looproutes aangebracht en er wordt extra schoongemaakt. De lesroosters zijn aangepast, zodat je de spits zoveel mogelijk kunt vermijden. Onderwijsactiviteiten vinden plaats in lesblokken van 08.45u tot 12.45u en van 13.25u tot 17.15u.

Avans One studentenapp

Als student bij ons krijg je toegang tot Avans One! De officiële studentenapp waarin je je rooster, je studieresultaten en het laatste nieuws vindt. De app is vanaf het nieuwe studiejaar verkrijgbaar. Meer weten? Bekijk meer informatie over Avans One.

Intro festival

Op donderdag 3 september van 20.00 – 23.00 uur kun je inschakelen op INTRO FESTIVAL @Home. Via een livestream verzorgen we een speciale interactieve avond bij jou thuis op de bank. Hou deze datum dus vrij en licht je huisgenoten vast in want de voetjes gaan van de vloer!

Check je opleidingskeuze

Na je aanmelding check je je studiekeuze via een intake. Hoe dit precies gaat? Lees alles over de studiekeuzecheck.

Hulp bij je studiekeuze

Vind je het lastig om een definitieve keuze te maken voor een opleiding? Of heb jij je voor de zekerheid voor meerdere opleidingen aangemeld? Wij helpen je graag om de knoop door te hakken of je keuze te bevestigen. Neem contact op met het Academiebureau via Whatsapp. Hier helpen ze je graag verder.

Regel je inschrijving

Voordat je bij de Avans Academie Associate degrees start, is het belangrijk dat je inschrijving helemaal is afgerond. Check onderstaande punten:

Is je aanmelding definitief?

Het is belangrijk dat je je aanmelding echt helemaal afrondt. Volg hiervoor het stappenplan voor aanmelden. Check op Studielink.nl de berichten in je dashboard. Dan weet je precies welke acties je moet ondernemen.

Studievertraging door corona? Hoe zit het dan met de toelaing?
Met een positief afrondingsadvies van je mbo-instelling kun je in september toch gewoon starten met je opleiding bij ons. Je krijgt zo'n positief advies als je opleiding verwacht dat jij je mbo voor 1 januari 2021 alsnog goed afrondt. Heb je bijvoorbeeld maar 1 vak of je stage niet kunnen afronden? Grote kans dat je een positief afrondingsadvies krijgt. Uiterlijk 15 augustus 2020 ontvang je dit advies van je mbo-instelling.

Wat heb je nodig om te kunnen starten bij ons?

  • een positief afrondingsadvies van jouw mbo-instelling
  • een tijdige inschrijving: meld je voor 1 september 2020 aan bij de Avans Academie Associate degrees
  • een afgeronde inschrijving: doorloop alle stappen van het inschrijfproces

Als je voor 1 januari 2021 je mbo-diploma behaalt, kun je doorstuderen bij de Avans Academie Associate degrees.   

Is er post van de Avans Academie?

Check regelmatig je mailbox op berichten die je van ons krijgt en regel de zaken waarom gevraagd wordt meteen,  Zo kun je in september relaxed met je opleiding beginnen.

Avans_academie_0155.jpg

We zijn er voor je

De huidige coronamaatregelen zorgen ervoor dat de start van je studie er anders uit zal zien dan in voorgaande jaren. We doen er uiteraard alles aan om jouw start bij de Avans Academie Associate degrees zo optimaal mogelijk te laten verlopen.

Heb je vragen, stuur een appje of bel met het Academiebureau, 088 - 525 83 32.