Voor ouders

Uw zoon of dochter doet nu een mbo-opleiding en twijfelt over verder studeren aan het hbo. Of u heeft een kind op de havo of het vwo dat liever zijn handen uit zijn mouwen steekt dan met zijn neus in de boeken zit. In beide gevallen kan een Associate degree (Ad) de perfecte opleiding zijn.

Associate degrees in Den Bosch

Waarom een Associate degree?

 • Tweejarige hbo-opleiding
 • Onderwijsniveau 5 - brug tussen mbo en hbo bachelor
 • Praktijkgericht met ondersteunende theorie
 • Opdrachten en vraagstukken vanuit het werkveld
 • Erkend hbo-diploma

Klik hier voor het AAAd-Ouders magazine.

Waarom een Ad?

Met een Ad zijn de kansen op een baan groot. Onze afgestudeerden hebben precies het niveau waar het werkveld om staat te springen. Dat weten we omdat we nauw samenwerken met bedrijven in de regio en ook met het mbo. Daarnaast is ook doorstromen een optie. Een Ad is een prima opstap naar een bachelor.

Kenmerken Ad-opleiding

 • duur: 2 jaar
 • voltijd
 • praktijkgericht
 • erkend hbo-diploma
 • niveau 5 (tussen mbo4 en een bachelor in)
 • verschillende richtingen

Begin op tijd met oriënteren

Hoe eerder uw kind zich bezighoudt met het oriënteren op een (vervolg)opleiding, hoe beter hij opleidingen kan vergelijken. In het voorlaatste jaar van de huidige opleiding starten met oriënteren is dus geen slecht idee. Een online Open dag of Open avond bijwonen kan een eerste stap zijn. Dit schooljaar hebben de online open dagen en avonden reeds plaatsgevonden. Via deze link kunt u de webinars nog eens terugkijken.

Na iedere Open dag op locatie is het mogelijk om te Proefstuderen bij Avans Academie. Houd hiervoor de website in de gaten. Indien uw zoon of dochter een vraag heeft, kan deze gesteld worden aan het Academiebureau. Via WhatsApp of mail, wat uw kind het liefst wil.

Bekijk onze opleidingen

We hebben voltijd en duale Associate degrees in verschillend de richtingen. Bekijk al onze opleidingen. Per opleiding vindt u meer over de toelating en de vakken.

Duik in de studiekosten

Studeren kost geld. Misschien betaalt uw kind de opleiding zelf, misschien draagt u hieraan bij. In beide gevallen is het fijn om de studiekosten helder te hebben.

Wacht niet met aanmelden

Als uw kind heeft besloten dat hij een Associate degree wil volgen, kan hij zicht het beste meteen aanmelden. Na aanmelding via Studielink plannen we zo snel mogelijk de studiekeuzecheck. Hiermee bekijken we of uw zoon of dochter en onze opleiding goed matchen. Geen zorgen, dit is geen toelatingstoets. Als uw kind aan de voorwaarden voldoet is hij/zij welkom!

Begeleiding vanaf de start

De eerste tijd is de begeleiding heel intensief. Het docententeam is klein, dus uw kind heeft veel persoonlijk contact met de docenten. Het helpt ook dat de klassen maximaal 24 studenten tellen en dat er veel in open ruimtes wordt gewerkt mét de docent. Deze heeft dus goed zicht op hoe het met uw kind gaat, waardoor hij minder snel achterraakt of vastloopt. 

De begeleiding neemt af naarmate uw kind zelf het heft in eigen handen neemt. Docenten van de opleiding kunnen u hier tijdens een online Open dag of avond meer over vertellen. 

Begeleiding op maat

Ook bieden wij onze studenten begeleiding op maat aan. Bijvoorbeeld als ze topsport of ondernemerschap willen combineren met een opleiding. En als er sprake is van een functiebeperking of bijvoorbeeld van dyslexie.