Online studiekeuze Associate degrees Den Bosch

Wij helpen je!

Online je studie kiezen

Je hebt voor de zomer ineens je havo-diploma gehaald, zonder centraal eindexamen. Of je bent bijna klaar met je mbo. En wat nu? Je wilt graag doorstuderen, maar een studie kiezen is in deze tijd net even iets ingewikkelder dan anders. Je kunt geen open dagen bezoeken. Of een dagje meelopen. Daarom helpen we je graag online. Je kunt WhatsAppen met het Academiebureau of de Studenten Informatiebalie.  En we hebben de deuren wagenwijd voor je opengezet tijdens onze online open avonden. De opnames van de laatste online open avond kun je hier  bekijken:

Bekijk de webinars

Past een Ad bij jou?

Een Associate degree is een hele slimme keuze voor mbo'ers die door willen studeren. Maar ook de praktisch ingestelde havo-leerling past goed op een Ad-opleiding. Je volgt 2 jaar lang een praktijkgerichte opleiding. Als je afgestudeerd bent, heb je een wettelijk erkend hbo-diploma in the pocket! Je kunt zo de arbeidsmarkt op in functies waar je hbo-niveau voor nodig hebt. Liever doorstuderen? Kan ook. Je stroom zo door naar een verwante hbo-bachelor.

Check of je matcht met een Ad

  • Je hebt een mbo 4-, havo- of vwo-diploma of je bent ouder dan 21
  • Je houdt van praktisch onderwijs
  • Je bent gefocust, enthousiast en werklustig
  • Je wilt graag een baan op hbo-niveau
  • Je wilt doorstuderen, maar nog 4 jaar zie je niet zitten
  • Je leert het liefst in de praktijk, door zelf aan de slag te gaan.
AAAd-Slider-7205.jpg
Avans_academie_0047.jpg
Studievertraging... en nu?

Toelating bij studievertraging

Door de coronamaatregelen heb je misschien een kleine studievertraging op je mbo-opleiding opgelopen.  Met een positief afrondingsadvies van je mbo-instelling kun je in september toch gewoon starten met je opleiding aan de Avans Academie Associate degrees. Je krijgt zo'n positief advies als je opleiding verwacht dat je je opleiding voor 1 januari 2021 alsnog goed afrondt. Heb je bijvoorbeeld maar 1 vak, een paar kleine vakken of je stage niet kunnen afronden? Dan is de kans groot dat je een positief afrondingsadvies krijgt. Uiterlijk 15 augustus ontvang je het advies van je mbo-instelling.

Voor ouders

Uw kind gaat een studie kiezen! Dat roept vast en zeker ook vragen op bij u als ouder. En in deze bijzondere tijd heeft uw kind misschien extra behoefte aan uw hulp bij de studiekeuze. Uw zoon of dochter kan namelijk niet een dagje meelopen of bij ons rondkijken om de sfeer te proeven. Dan is het handig dat u als ouder goed op de hoogte bent. Neem dus vooral een kijkje op onze pagina voor ouders

Hoe kies je een studie?

Een studiekeuze maken is sowieso al lastig. Er zijn zo veel mogelijkheden! Maar in deze tijd is het nog veel lastiger. Je kunt niet naar open dagen om de sfeer te proeven. En ook een dagje meelopen bij een opleiding zit er nu niet in. Hoe maak je dan een goede studiekeuze? Wij vertellen het je in dit stappenplan.

Vragen?

Algemene vragen
Whatsapp 088 - 525 80 23. Of mail avansacademie@avans.nl.

Informatie over huisvesting en studiefinanciering 
Whatsapp 088 - 525 75 50. Of mail studentinfo@avans.nl.

Wat studenten zeggen over onze opleidingen