Nieuws 23 november 2021

Associate degrees Communicatie en Logistiek verkozen tot Topopleiding!

Twee van onze twaalf opleidingen zijn uitgeroepen tot Topopleiding in de Keuzegids hbo. Studenten hebben tijdens de pandemie het Nationaal Studenten Enquête (NSE) ingevuld. Hieruit kwamen mooie resultaten en een hoge tevredenheid onder de studenten van de Ad Communicatie en Logistiek.

 

Communicatie

Deze tweejarige hbo-opleiding stoomt jou klaar voor een baan in de in- en externe communicatie. De Ad Communicatie is een zeer praktijkgerichte opleiding, waar studenten veel keuzevrijheid hebben en werken aan beroepsproducten voor organisaties en direct kunnen laten zien dat ze van waarde zijn. Hierbij moet je denken aan het schrijven van teksten, het maken van video’s, het opzetten van social mediakanalen en het organiseren van evenementen. Naast praktijkopdrachten worden er (gast)colleges en workshops georganiseerd. Studenten leren het communicatievak in de breedte kennen en krijgen de gelegenheid om zichzelf vervolgens te specialiseren. Je wordt opgeleid tot een communicatieprofessional die praktische taken kan uitvoeren en die klanten en medewerkers kan adviseren op het gebied van communicatie.

”De docenten zetten in op coaching en begeleiding: elke groep van 24 studenten heeft een studieloopbaanbegeleider, die tijd maakt voor gesprekken over ontwikkeling, persoonlijke leerdoelen, welzijn en motivatie en die echt luistert. Ze weten als ze starten vaak nog niet zo goed wat ze willen. We begeleiden ze bij die zoektocht en helpen hen zichzelf goed te profileren en laten ontdekken wat ze kunnen. Ze verlaten onze opleiding vaak met een baan in de communicatie of als zzp’er met een eigen bedrijf.” – Docent Marit Kunnen

De opleiding heeft vijf van de vijf sterren gescoord. Volgens de studenten blinken de docenten enorm uit. Ook zijn de studenten van mening dat deze Associate degree een goede voorbereiding is op de verdere loopbaan. Verder ervaren de studenten een fijne sfeer tijdens de opleiding. Daarom is de Ad Communicatie verkozen tot Topopleiding door Keuzegids hbo 2022.

Logistiek

Deze tweejarige en praktijkgerichte opleiding biedt veel mogelijkheden op de arbeidsmarkt en kansen om snel door te groeien in de sector. Tijdens de opleiding komen er verschillende hoofdonderwerpen aan bod: supply chain, management, productie, warehousing en transport. Deze onderwerpen worden ook met elkaar in verband gebracht. Je wordt klaargestoomd voor het oplossen van logistieke vraagstukken, waarbij jij de belangrijke schakel bent tussen management, beleid en uitvoering. Onder begeleiding leer je ook reflecteren op je eigen ontwikkeling. Daardoor leer je niet alleen het logistieke vak en werkveld kennen, maar werk je ook aan je persoonlijke en professionele ontwikkeling.

"Onze studenten werken vanaf week één aan betekenisvolle vraagstukken in het bedrijfsleven waar zij zich focussen op logistieke knelpunten: zij zijn direct van toegevoegde waarde. De vakken zijn integraal verbonden met dit bedrijfsproject. Logistiek is overal en we hangen het onderwijs dan ook graag op aan de actualiteiten. Onze studenten voelen zich thuis bij AAAd Logistiek, er is veel contact met de docenten. Uit de Nationale Studenten Enquête blijkt: de studenttevredenheid is erg hoog!"
 – Docent Sjoerd van den Langenberg

Ook deze opleiding heeft vijf van de vijf sterren gescoord en daarom ook verkozen tot Topopleiding door Keuzegids. De studenten zijn bovengemiddeld tevreden over de inhoud, docenten, de manier van toetsing én de sfeer van de opleiding. Ook vinden de studenten deze Associate degree een goede voorbereiding op de verdere loopbaan.

Keuzegids hbo

De Keuzegids hbo is een onafhankelijke gids die de kwaliteit van alle opleidingen beoordeelt en vergelijkt. Het doel van de Keuzegids is relevante informatie verstrekken aan studiekiezers, waarmee ze tot afgewogen keuzes komen. Zie ook Keuzegids.nl.  

Bron: Keuzegids hbo 2022