Finance

Ad Accountancy in Den Bosch

Introductie

Laat cijfers tot leven komen

Tijdens deze tweejarige hbo-opleiding leer je meer over de administratieve en financiële zaken in verschillende bedrijven. Je kunt zelf (financiële) stukken samenstellen en je komt erachter wat je hiermee kunt doen om de organisatie gezond te krijgen of te houden.

Tijdens en na je opleiding werk je bij organisaties waar je gegevens kunt transformeren tot informatie waarmee het management de organisatie kan besturen. Dus het voeren van een administratie, het doen van fiscale aangiften, het kritisch bekijken van (financiële) processen en hierover rapporteren behoren tot de mogelijke (team)werkzaamheden binnen uiteenlopende organisaties waar je in terechtkomt.

Jij

Cijfers vertellen jou een verhaal. Je bent erdoor geboeid. Analyseren, organiseren en plannen doe je graag, want je bent een aanpakker en houdt ervan samen met anderen iets goeds neer te zetten. Je bent kritisch en weet hoe je moet omgaan met vertrouwelijke informatie. En je kunt goed duidelijk maken wat je bedoelt, want communicatief ben je sterk.

De opleiding

Je gaat aan de slag met vraagstukken uit het bedrijfsleven. Je leert de kennis en vaardigheden om deze vraagstukken op de juiste manier aan te pakken tijdens de opleiding.  Je presenteert de uitkomsten bij de betreffende organisaties. En je gaat ook een paar keer stage lopen bij organisaties, eventueel uit je eigen netwerk.

Waarom een Associate degree Accountancy?

De administratieve en financiële functie is veranderd. Taken en processen zijn geautomatiseerd. Om deze geautomatiseerde systemen in te richten, uit te voeren, te controleren en hier een kritische analyse op los te laten, zijn goed opgeleide administratief en financieel medewerkers nodig.  Jullie dus. Want de Ad is heel praktisch, zodat je direct aan de slag kunt als je je diploma hebt. Maar je leert ook theoretische achtergronden. En een opleiding van 2 jaar is overzichtelijk.

De Ad Accountancy kun je ook volgen in Roosendaal.

Het programma

De opleiding is praktijkgericht. Beroepsvraagstukken staan hierbij centraal. Je leert om op een andere manier dan alleen financieel naar een organisatie te kijken door middel van het opstellen van een bedrijfsmagazine. Ook leer je om van een zelf opgezette organisatie een administratie op te zetten, uit te voeren en te analyseren. Voor het doen van een inkomstenbelasting- of omzetbelastingaangifte draai je je hand niet om. Uiteraard ontkom je er niet aan om je de benodigde vakkennis eigen te maken. Denk hierbij aan bedrijfseconomische en administratieve kennis, fiscale kennis, management, administratieve organisatie en marktkennis. En je verbetert je vaardigheden, bijvoorbeeld op het gebied van onderzoek en communicatie.
 

In het tweede jaar kijk je verder rond in het werkveld aan de hand van beroepsvraagstukken, door middel van een stage en je doet een afstudeeropdracht bij een organisatie in het financiële beroepenveld.

Na de opleiding

Met je Associate degree kun je natuurlijk direct aan het werk. Je kunt er ook voor kiezen om door te studeren aan een bacheloropleiding. We bieden jou mogelijkheden om door te stromen naar een bacheloropleiding met een maatwerkprogramma. Dat betekent dat je met een op maat gemaakt tweejarig programma van 120 studiepunten je bachelordiploma kunt halen na je Associate degree.

Bekijk de mogelijkheden na deze opleiding.

Toelating

Je wilt starten met een opleiding. Dat kan als je voldoet aan de toelatingseisen. Kijk hier of je daaraan voldoet.

Mbo 4 Met een mbo 4-opleiding ben je automatisch toelaatbaar voor deze opleiding.
Havo Met de profielen E&M en N&T ben je direct toelaatbaar.
Met profiel C&M heb je economie, m&o of be + wiskunde A of B.
Met profiel N&G heb je economie, m&o of be nodig.
Vwo Je bent met elk profiel direct toelaatbaar.


21+ toets 

Je voldoet niet aan de toelatingseisen en je bent 21 jaar of ouder? Je moet dan deelnemen aan het 21+ toelatingsonderzoek. Dit onderzoek wordt afgenomen door Aob Compaz en kost € 295. Je maakt zelf een afspraak via de website. Na een positieve test stuur je het rapport per mail naar avansacademie@avans.nl. Dat doe je vóór 1 augustus. Pas wanneer wij akkoord geven, meld je je aan via Studielink. Vervolgens start de intakeprocedure, dan vindt ook een bindend adviesgesprek plaats.