Ondernemen

Ad Ondernemerschap en Retail Management

Introductie

Besmet met het ondernemersvirus

De tweejarige hbo Associate degree Ondernemerschap en Retail Management (ORM) leidt op tot zelfstandig ondernemer. Als afgestudeerde ORM’er ken je je weg in de dynamische off- en online marktomgeving. Je werkt als zelfstandige in het mkb, in een B2B- of in een B2C-omgeving. In binnen- of buitenland.

Tijdens de opleiding start je je eigen onderneming. Je bouwt zelf een netwerk op met andere ondernemers. Je spart met hen en met medestudenten om tot een hoger niveau te komen. Je gebruikt de tools die wij aanbieden om succesvol te worden. Jouw ondernemende houding bepaalt het succes van je onderneming. 

Jij

Jij redt jezelf, laat je niet uit het veld slaan door tegenslagen en je onderneemt met passie. Je bent een eigenwijze doorzetter. Hebt flair en legt gemakkelijk contact. Een 24/7-mentaliteit past bij jou.

Van verkopen krijg je een kick, net als van productontwikkeling en het promoten van je eigen bedrijf. Het risico dat bij ondernemen hoort spreekt je juist aan. Want je wilt zelf verantwoordelijk zijn voor je eigen succes. Je vindt het belangrijk om van toegevoegde waarde te zijn voor de samenleving door op een creatieve en duurzame manier te ondernemen.

Waarom een Associate degree ORM?

Uniek aan deze opleiding is dat je je eigen onderneming start en dat je hier 2 jaar lang als project continu aan mag werken. Je deelt je ervaringen met medestudenten, mede-ondernemers en coaches. Na 2 jaar heb je naast je Ad-diploma ook een eigen onderneming. Zo gaat je opleiding naadloos over in je carrière. Deze opleiding is dus heel praktijkgericht. De praktijk is je eigen bedrijf. 

Wat ga je doen?

Het programma

Tijdens de opleiding ontwikkel je je eigen visie op ondernemerschap. Gastcolleges, projecten, instructielessen, praktijkopdrachten en workshops geven jou de inspiratie die je nodig hebt.  Daarnaast ga je ook zelf op zoek naar kennis. Je leert toekomstige trends naar kansen van nu te vertalen. Je ontwikkelt je eigen ondernemerspersoonlijkheid en je leert wat er allemaal komt kijken bij het opstarten van een onderneming.

Praktijk en theorie staan in het teken van jouw eigen onderneming. Thema’s die we in de opleiding behandelen pas je daarop toe. Je krijgt de ruimte om eigen keuzes te maken die jou helpen om succesvol te zijn.

Je gaat aan de slag met alle kanten van het ondernemerschap. Thema's die aan bod komen in beide jaren van de opleiding zijn:

  • Lean Start Up
  • Scale Up
  • Zelfontwikkeling 
  • Product- en dienstontwikkeling 
  • Marktonderzoek 
  • Online Marketing 
  • Neuromarketing 
  • Finance
  • Recht

In de laatste helft van het tweede jaar zet je de puntjes op de i van je eigen bedrijf. We helpen je om jouw onderneming, ook op de lange termijn, succesvol te maken.

Na de opleiding

Als je de opleiding hebt afgerond, ga je verder met je eigen bedrijf. Je hebt immers je eigen onderneming.

Doorstuderen

Je kunt er ook voor kiezen om door te studeren aan een bacheloropleiding. We bieden jou mogelijkheden om door te stromen naar een bacheloropleiding met een maatwerkprogramma. Dat betekent dat je met een op maat gemaakt tweejarig programma van 120 studiepunten je bachelordiploma kunt halen na je Associate degree.

Bekijk de mogelijkheden na deze opleiding.

Overzicht beroepen

  • Zelfstandig ondernemer in een branche naar keuze.

Toelating

Je wilt starten met een opleiding. Dat kan als je voldoet aan de toelatingseisen. Kijk hier of je daaraan voldoet.

Mbo 4 Met een mbo 4-opleiding ben je automatisch toelaatbaar voor deze opleiding.
Havo Met het profiel E&M ben je direct toelaatbaar.
Met de profielen C&MN&G en N&T heb je economie, m&o of be nodig.
Vwo Met de profielen E&M, N&G en N&T ben je direct toelaatbaar.
Met het profiel C&M heb je economie, m&o of be nodig.


21+ toets 

Je voldoet niet aan de toelatingseisen en je bent 21 jaar of ouder? Je moet dan deelnemen aan het 21+ toelatingsonderzoek. Dit onderzoek wordt afgenomen door Aob Compaz en kost € 310. Je maakt zelf een afspraak via de website. Na een positieve test stuur je het rapport per mail naar avansacademie@avans.nl. Dat doe je vóór 1 augustus. Pas wanneer wij akkoord geven, meld je je aan via Studielink. Vervolgens start de intakeprocedure, dan vindt ook een bindend adviesgesprek plaats.