Kennishub

'Wat maakt de mens tot mens?'

De interactieve bijeenkomst 'Wat maakt de mens tot mens?' heeft veel waardevolle informatie voor ons opgeleverd. Via tafelsessies hebben we met elkaar gesproken over het programma van onze kennishub. De komende tijd bekijken we hoe we hiermee verder gaan. Via deze pagina blijven we je informeren over de stand van zaken. 

Blogs

Volg op deze pagina de ontwikkelingen en lever ook je eigen inbreng, of dat nu een onderzoeksvoorstel is, een mooie anekdote om te delen of gewoon een idee waar je samen met ons mee aan de slag wilt.

Wij zorgen af en toe voor een blog, onder leiding van docenten Judith Herrewijn en Steven van der Minne. Als jij een blog wilt schrijven, of nog leuker: een column, dan zijn we jou heel dankbaar. Het thema is ‘Wat maakt de mens tot mens?’ Dit is een vrije vertaling van de filosoof Protagoras met zijn uitspraak ‘De mens is de maat van alle dingen’.

Booking punt dom 

Op 6 september organiseer ik voor een onlangs overleden vriend een herdenkingsbijeenkomst, naar Hindoestaans gebruik 108 dagen na zijn overlijden. Daartoe zoek ik een overnachting in Heede, in de buurt van de geplande ceremonie, net over de Duitse grens bij Bourtange. Ik kijk op Booking.com en vind een paar mogelijkheden, eigenlijk nog zo veel keuze dat ik nu nog even wacht. 

Ik hoef niet lang te wachten op de volgende mail. ‘Steven, Heede is calling your name’. 

Ik wist niet dat marketeers zo poëtisch konden zijn. Een plaats die mij roept, dan moet toch wel heel goed zijn. Ik begin de mail met belangstelling te lezen, wat ik anders met reclame hoogst zelden doe. 

Lees de hele blog van Steven van der Minne

Lees ook de andere blogs:

Blog Inclusief  

Blog De beVeiliger

 

Informatie

Tijdens de bijeenkomst gaf Sandra Doeze Jager van de Avans Academie Associate degrees een inleiding op het onderwerp. Lees hier meer over in de online versie van het boekje wat uitgegeven is na de bijeenkomst. 

'Wat maakt de mens tot mens?'

Hier vind je de samenvatting van de bijeenkomst op 16 april jl. en een interessant artikel uit Thema hoger onderwijs.

Geboorte Kennishub

Artikel Th&ma

Bijeenkomst Wat maakt de mens tot mens.jpeg