Kiezen voor een associate degree

Slimme zet voor mbo’ers en praktische havisten

Je hebt een mbo 4-diploma op zak. Of werkt hard om dat diploma te behalen. En dan? Je wilt graag doorstuderen, maar twijfelt of een vierjarige hbo-bacheloropleiding iets voor jou is. Misschien is het te theoretisch voor je. Of duurt de opleiding je te lang.

Tweejarige praktijkgerichte hbo-opleiding

Een voltijd Associate degree-opleiding (Ad) kan een goed alternatief zijn. Een Ad is een tweejarige praktijkgerichte hbo-opleiding met een wettelijk erkend hbo-diploma. De Ad-opleidingen van de Avans Academie in ‘s-Hertogenbosch zijn ontwikkeld door een samenwerking tussen hbo, mbo en bedrijfsleven. Ze sluiten daarom zowel goed aan op de praktijk als op een vervolgopleiding aan het hbo.   

Brug tussen mbo en hbo

Bij een Ad breid je je praktische kennis uit en verdiep je je in theoretische vraagstukken. Deze combinatie maakt dat je straks op een hoger niveau aan het werk kunt dan met je mbo-diploma. Of dat je juist eenvoudig doorstroomt naar een verwante hbo-bachelor, als je toch wilt doorleren.

Havisten ook welkom
Ook havisten kiezen steeds vaker voor een Ad. Zit je nu op de havo, maar ben je liever bezig met de praktijk dan met de theorie? Dan is een Ad waarschijnlijk een goede optie voor jou! 

Blijf op de hoogte

Laat je gegevens achter en wij houden je per mail op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. 

Vul het formulier in

Bekijk de video

Voltijd of deeltijd?

Onze Associate degrees (Ad's) zijn allemaal voltijdopleidingen. Ze duren slechts 2 jaar, maar je bent er wel 4 tot 5 dagen per week mee bezig.

Liever in deeltijd?

Er zijn ook Ad’s in deeltijd. Je gaat dan 2 dagdelen naar school, waarvan vaak 1 avond. Je moet al werk hebben en sommige opleidingen vragen relevante werkervaring. Let op: deeltijdstudenten hebben geen recht op studiefinanciering. Bekijk de Associate degrees die Avans Hogeschool in deeltijd aanbiedt

Avans_academie_9978.jpg

Vergelijking onderwijsniveaus

Een overzicht van de competenties van de verschillende onderwijsniveaus:

Associate degree

HBO

Onderwijsniveau 5 2 jaar

Je verbindt vakmanschap met operatie en strategie.

Je past theorieën uit jouw vakgebied toe op praktische vraagstukken.

Je werkt onder begeleiding aan complexe taken en stuurt een operationeel team aan.

Je communiceert over je taken en weet wat die bijdragen aan de doelen van de organisatie.

Lees de verhalen van onze studenten